ART PREPORUKA

UNDERHILL FEST: Filmovi ,,Sonita”, ,,Bolesno” i ,,Demokratija” i panel diskusija o trgovini ljudima

Organizatori ,,Underhill festa” i za danas su pripremili interesantan program koji počinje u 18 sati u JU Narodna biblioteka ,,Radosav Ljumović” prikazivanjem filma ,,Sonita” Roksare Gaem Magami u sklopu programa ,,U fokusu”, a u saradnji sa NVO Centar za ženska prava.
,,Sonita ima18 godina, obožava muziku, a njeni roditelji iz snova su Majkl Džekson i Rijana. Ali njena stvarnost je surova. Pravi roditelji žele da je prodaju kao nevjestu za 9.000 dolara”, siže je filma.

Program se u istom prostoru nastavlja u 19.30 sati panel diskusijom ,,Trgovina ljudima u Crnoj Gori”. Učesnice su Fatima Naza, NVO Centar za romske inicijative i Aida Petrović, NVO Crnogorski ženski lobi – sklonište za žrtve trgovine ljudima, a moderator Miroslav Minić.
Nakon toga, u bašti kafea ,,Soul II Soul” moće će svi zainteresovani da pogledaju film ,,Bolesno” režisera Hrvoja Mabića. Ostarenje se nalazi u regionalnoj selekciji, a govori o Martini koja zna da su Anina teška psihička stanja posljedica traume prouzrokovane roditeljima i psihijatrom, koji su htjeli da izliječe njenu homoseksualnost.
Veče će biti zatvoreno ostvarenjem iz međunarodne selekcije ,,Demokratija” režisera Dejvida Berneta u bašti kafea ,,Soul II Soul” u 22.30 sati. Pokušaće se odgovoriti na pitanje ko ustvari vodi glavnu riječ u Briselu.

B.R.