ART PREPORUKA

MADE IN NY JAZZ FESTIVAL: Svjetska elita večeras nastupa u Podgorici

jazz_festival_poster_1Made in New York festival nakon Svetog Stefana dolazi u Podgoricu. Podgoričani će u zvucima saksofona, kontrabasa, trube moći da uživaju večeras u atrijumu The Capital Plaze sa početkom u 21 sat.
Ulaz će biti omogućen od 20 sati. Za sve posjetioce festivala obezbijeđen je besplatan parking u trajanju od 2.5 sata, a nakon toga će se tarifirati 0.5€/sat. Na parking se može ući iz Ulice Džordža Vašingtona i iz Ulice Šeika Zaida.
Publici će se predstaviti svjetski džez set: Randy Brecker – truba, Yaacov Mayman – tenor saxofon, Essiet Okon Essiet – kontrabas, Edsel Gomez – klavir, vokalni solisti: George V. Johnson Jr i Anita Vitale, zatim Leonid Vintskevich – klavir i Nick Vintskevich – sopran/alt saxofon, kao i Bobby Sanabria – bubnjevi i udaraljke. Na sceni će im se, kao gosti, pridružiti domaći džez muzičari: Vladimir Maraš – klavir, Milorad Šule Jovović – gitara i Mićko Wes Peruničić – gitara, kao i poznati džez izvođači regiona: Ljubiša Paunić – saxofon/flauta i Ivan Aleksijević – klavir (Big bend RTS). Posebno je značajno što će učenici džez odsjeka muzičke škole ,,Vasa Pavić”, profesora Šula Jovovića, jednom numerom otvoriti koncert u Podgorici.
Edukativni segment 
Podsjećamo, danas u 13 sati u Podgorici biće priređen edukativni segment programa u okviru premijernog izdanja ,,Made in New York Jazz Festival, Montenegro 2016”.
– Za sve zainteresovane, velikani u čijim ćemo nastupima uživati na oba koncerta u okviru festivala, prirediće dvosatno druženje pod nazivom ,,Jazz Session with Jazz Masters”, 5. juna u 13 sat, u ,,Hard Rock Cafe Podgorica”, u okviru kompleksa ,,The Capital Plaza”. Svi posjetioci će moći da ostvare neposrednu komunikaciju sa umjetnicima i da im postavljaju pitanja u sferi svog muzičkog interesovanja.Takođe, neophodno je da svi zainteresovani ponesu sopstveni instrument (klavijature, bubnjevi, pojačala i ozvučenje su obezbijeđeni). Učestvovanje u ,,Jazz session with Jazz Masters” je besplatno, uz prijavu na mail [email protected] – poručuju organizatori.

Koncert se organizuje svega par sedmica nakon džez festivala održanog u njujorškom Tribeca Performing Arts centru, na kom su nastupila pomenuti muzičari.

Prvi Made in New York Jazz festival organizuje crnogorska izdavačka kuća Rabbit Records u saradnji sa Made in New York Competition and Festival INC iz Njujorka.
B.R.