DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: U Gimnaziji ,,Slobodan Škerović” učenici polagali ispit iz njemačkog jezika

111Već petu godinu zaredom podgorički gimnazijalci imaju priliku da verifikuju svoje znanje njemačkog jezika na međunarodnom nivou. U Gimnaziji je 3. juna organizovano polaganje za 30 učenika koji pohađaju nastavu njemačkog jezika u ovoj školi. Testiranje se sprovodi u organizaciji Goethe instituta i Gimnazije „Slobodan Škerović“ u Podgorici. Učenici imaju mogućnost da polažu ispit za nivo znanja A1 i A2. Goethe sertifikati priznati su u cijelom svijetu i učenicima omogućavaju da s određenim nivoom znanja studiraju u zemljama njemačkog govornog područja.

Gimnazija „Slobodan Škerović“ jedna je od pet partnerskih škola u Crnoj Gori koje su članovi međunarodne mreže od 1500 njemačkih partnerskih škola inicijative „Škole: Partneri budućnosti“ (PASCH). Inicijativom koordinira Ministarstvo inostranih poslova, a realizuje se zajedno s Njemačkom upravom za školstvo u inostranstvu, Goethe institutom, Pedagoškom službom za razmjenu Konferencije ministarao brazovanja i kulture i Njemačkom akademskom službom za razmjenu. Profesorica njemačkog jezika u Gimnaziji Gordana Tmušić-Radulović pohađala je mnogobrojne seminare u zemlji i inostranstvu u organizaciji Goethe instituta, na kojima je usavršavala nove tehnike i metode rada u nastavi njemačkog jezika.

11
U ovoj školskoj godini šestoro učenika Gimnazije ,,Slobodan Škerović” imaće priliku da usavrši znanje njemačkog jezika. Tokom ljeta, učenice trećeg razreda Andrea Mićanović (3g) i Leila Alibalić (3a) provešće tri sedmice u njemačkom gradu Duderštatu. Luka Nakić (1l) i JelenaĐurović (1l) predstavljaće Gimnaziju na ljetnjem kampu u Atini, koji se organizuje na njemačkom jeziku. Dvije učenice prvog razreda Maša Jovović (1k) i Andrea Dašić (1l), dobile su stipendiju da drugi razred pohađaju u gimnazijama u Ksantenu i Marbahu.