MAGAZIN PREPORUKA

SAVEZ IZVIĐAČA CRNE GORE: Više od 550 učesnika u trećem kolu Izviđačke lige

13349122_659466010874811_1705430805_n

U Podgorici je održano treće kolo Izviđačke lige, koje je okupilo više od 550 učesnika, raspoređenih u najboljim ekipama iz cijele zemlje.

-Nakon drugog kola u Tivtu (320 učesnika) i trećeg u Herceg Novom (322 učesnika), izviđači su pokazali svoje znanje, vještinu i pobjednički duh u glavnom gradu. Oni su se uz pomoć topografske karte kretali i savladavali zadatke iz orjentacije, signalizacije, šatorizacije, topografije, opšteg znanja kao i stazu dugu 22 kilometra. Cilj ove aktivnosti je bilo da se kroz takmičenje kod mladih ljudi razvije timski duh i liderstvo-navodi se u saopštenju Saveza izviđača Crne Gore koje potpisuje predsjednik Saveza Momčilo Zeković.

Svečano postrojavanje je priređeno kod OŠ ,,Musa Burzan”, odakle su u koloni krenuli prema Trgu nezavisnosti, gdje su formirali izviđačko srce i poslali pozdrav izviđačima cijelog svijeta povodom 60 godina postojanja Saveza izviđača Crne Gore i 10 godina obnovljene samostalnosti Crne Gore.

Momčilo Zeković podsjeća da Savez ima formirane skautske jedinice u 12 crnogorskih opština. Do septembra se očekuje da skautska priča započne u još četiri opštine. Izviđači su najbrojnije nevladino udruženje u našoj zemlji sa više od 1500 članova.

Naredno kolo Lige održaće se u Rožajama, a organizatori obećavaju dobru i uzbudljivu stazu.

-Odlukom Starješinstva SICG medicinska radnica Mirjana Celić- Bakić iz Berana dobitnik je priznanja „Izviđačko srce“ za najhumanijii gest u protekloj godini. Ovim želimo da pošaljemo jasnu poruku i poklonimo mali znak pažnje onim osobama, koje ne mareći za svoj život pomažu drugim ugroženim osobama- kaže se u saopštenju.

SICG se zahvaljuje Upravi policije – CB Podgorica, Ministarstvu prosvjete, OŠ ‘,,Musa Burzan” i Glavnom gradu Podgorici na podršci u organizaciji ovog najbrojnijjeg ovogodišnjeg okupljanja Saveza izviđača.