DRUŠTVO SLAJDER

PODGORICA: Bogatim kulturno-zabavnim programom obilježen Dan OŠ ,,Vladimir Nazor“

Vladimir-Nazor_dan-skole_13Na originalan način učenici, nastavnici i uprava OŠ ,,Vladimir Nazor“ u Podgorici obilježili su Dan škole. Pripremili su bogat i do u detalje osmišljen kulturno-zabavni program. Sve je bilo originalno. U ,,Tihom kutku“ đaci su sa profesoricom razgovarali o književnosti, nasilju i ostalim korisnim temama, u ,,Likovnoj koloniji“ stvarala su se nova umjetnička djela, u dvorištu nove sportske pobjede u fudbalu, šahu, pa i igri ,,Čovječe ne ljuti se“, dok je na spratu preduzetništvo viđeno u punom sjaju u maketama starih crnogorskih kuća, satova, Crnogoraca u nošnjama, slikama Foto sekcije četvrtog razreda, likovnim radovima, receptima omiljenih crogorskih jela poput cicvare, skorupa, pite ispod sača, smočanog kačamaka i kačamaka od kukuruznog brašna, te ostalih zanimljivih predmeta u koje je utkana sva ljubav prema domovini.
Odbor za proslavu Dana škole odlučio je da sve bude u duhu reformi obrazovanja i principa nastave, pa su, pored ovih lijepih aktivnosti, postavljeni izložba likovnih, fotografskih i preduzetničkih radova, ,,Kutak za najmlađe“, održana je prezentacija ukazivanja prve pomoći, ples učenica devetog razreda, turnir u malom fudbalu, ,,Poetry corner“, promociju školskog časopisa ,,Prvi koraci“ i ,,Knjige legendi“, kao i Izviđački kamp učenika škole koji su članovi Izviđačkog odreda ,,Njegoš“.
Danas su direktorica škole mr Ljiljana Krivokapić i direktorica Ispitnog centra Dragana Dmitrović otvorile Etno sobu.
Vladimir-Nazor_dan-skole_direktorica– U godini proslave desetogodišnjice obnove nezavisnosti odlučili smo da otvaranjem Etno sobe doprinesemo ovom velikom i značajnom jubileju – rekla je Krivokapić.
Bila je to prava etno soba sa ognjištem, fenjerima, starim mlinovima za kafu, stonjacima, stolicama, stolom na kojem su pogača i luk, drvenom kolijevkom, nošnjama, perperima, guslama, lutkama Crnogorca i Crnogorke i ostalim divnim predmetima.
Ona je proslavu Dana škole iskoristila da, kako je kazala, pozdravi uvažene penzionerke koje su dugo bile dio ove škole i poželi im da u zdravlju i veselju uživaju u penziji. Tako su Danki Trebješanin, Vidni Jovićević, Mersidi Mišić i Jadranki Joksimović uručeni po umjetnička slika i cvijeće.
Osoblje škole iskoristilo je i divan sunčan dan da u dvorištu škole otvori priredbu pod sloganom ,,Nebo je naša granica“. Goste, koje su činili predstavnici Ministarstva prosvjete, Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, Zavoda za školstvo, Ispitnog centra, profesorice i direktori osnovnih i srednjih škola, Instituta Konfučije… dočekivali su mališani u crnogorskim nošnjama.
Vladimir-Nazor_dan-skole_etno-soba_svecano-otvaranjePriredba je počela  himnama Crne Gore i škole. Uslijedilo je  predstavljanje učenika recitacijom pjesme ,,Crna Gora“ autora Dušana Kostića, dok je školski Folklorni klub uspješnu sezonu krunisao divnim plesom sa horom u ruci držeći crnogorske zastave uz zahvalnost, kako su kazali KUD ,,Aluminijumu“, a maleni talentovani guslar je pjevao i svirao ,,Nema raja bez rodnoga kraja“. Svi učesnici praćeni su dugim i gromkim aplauzom uz povike ,,Bravo!“.
Voditeljice programa su Ivana Mujović, učenica IX 5 i Anastasija Musić, učenica IX 4.
Gosti su bili u prilici da, pored bogatog programa, uživaju i u bogatoj trpezi koja je upriličena unutar škole.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac

One Response to PODGORICA: Bogatim kulturno-zabavnim programom obilježen Dan OŠ ,,Vladimir Nazor“