DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO PROSVJETE: Bošković otvorio Đačku kuhinju i najavio realizaciju u ostalim crnogorskim opštinama

GetImage (1)Đačka kuhinja, koju je danas svečano otvorio ministar prosvjete Predrag Bošković u Školi za srednje i više stručno obrazovanje ,,Sergije Stanić”, obezbijediće djeci kvalitetnu ishranu.

Jedan od ciljeva otvaranja Đačke kuhinje, kako je kazao Bošković, bio je da se vrati u proces nešto što je nekad bilo dobro.

– Prioritet Ministarstva prosvjete je podizanje kvaliteta srednjeg stručnog obrazovanja i to je prepoznato kao jedna od karika gdje se može napraviti najveći iskorak i omogućiti djeci da se kvalitetno edukuju i nakon toga nađu zaposlenje, jer prostora ima ali je veliki nesklad ponude i tržišta rada – poručio je Bošković.

 

On je dodao da će se takve aktivnosti kasnije realizovati i u ostalim opštinama u Crnoj Gori.

– Ovo je samo pokazatelj da idemo naprijed i pokušavamo da obezbijedimo što bolje uslove za djecu, da uče u prostorima u kojima se osjećaju slobodno i bezbjedno i omogućavamo školi da proširi mogućnosti praktične nastave – zaključio je Bošković.

Direktor škole ,,Sergije Stanić” Zoran Klikovac kazao da je svima jasno da obrazovni proces ne smije da stagnira.

Naprotiv, zahtijeva unapređenje okolnosti u kojima učenici stiču znanja i vještine.

– Realizaciju ovih aktivnosti u našoj školi osložnjava činjenica da đaci stečeno znanje moraju adekvatno primjenjivati u praksi – rekao je Klikovac.

Prema njegovim riječima, otvaranjem objekta Đačke kuhinje omogućena je dopuna adekvatnog obučavanja učenika.

Klikovac je naveo da Đačka kuhinja nije jedini izazov sa kojim su se susreli u prethodnom periodu i da je jednak napor uložen i u rekonstrukciju restorana ,,Radovče”, objekta koji omogućava relizaciju praktične nastave.

On je ukazao da se uz pomoć Ministarstva prosvjete intenzivno radilo na opremanju školskih prostorija, obnovi biblioteka i obezbjeđivanju prostora đačke kantine.

– Inspiraciju za te poduhvate crpimo iz uspjeha našin učenika, čije sposobnosti najbolje svjedoče da smo na pravom putu. Učenici su bili i ostali najveće dobro i najznačajniji stimulans da je projekat izgradnje Đačke kuhinje zasnovan na želji da, bez rizika i napora, roditelji obezbijede svojoj djeci obrok – rekao je Klikovac.

Izvor: MINA