DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Svakodnevni bogati večernji programi u Gimnaziji

gimnazija slobodan skerovic

Foto: Mara Babović

Već tradicionalno se u Gimnaziji ,,Sloodan Škerović” u Podgorici tokom maja održavaju večeri stranih jezika na kojima učenici na originalan i kreativan način iskazuju znanje stečeno na časovima stranih jezika koji se izučavaju u ovoj školi.
Manifestacija je otvorena sinoć, 24. maja, kada su učenici prisutne odveli na čarobno putovanje kroz Italiju i njena kulturno-istorijska bogatstva. Približili su italijansku umjetnost, tradiciju i kulturu. Večeri je prisustvovao veliki broj učenika Gimnazije, ljubitelja italijanskog jezika i njihovih profesora.
Večeras, u 19 sati, u Svečanoj sali Gimnazije održano je Veče španskog jezika. Za inspiraciju je poslužila misao Pabla Pikasa: ,,Ugasi sivilo u svom životu i zapali boje koje nosiš u sebi”.
Istovremeno, od 16 sati, u Biblioteci škole, završava se manifestacija ,,Dani matematike 2016”. Od 16. maja učenici su imali zanimljive susrete sa svijetom matematike rješavajući logočke zadatke zajedno s cetinjskim i danilovgradskim gimnazijalcima i slušajući brojna predavanja univerzitetskih profesora. I naši učenici su održali predavanja sagledavajući matematičke teme iz potpuno novih i neobičnih perspektiva.
Narednih dana, posjetioci će imati priliku da uživaju i u večerima francuskog – 26. maja, ruskog – 27. maja, engleskog – 31.maja i njemačkog jezika – 8. juna, a posebno bogat program pripremljen je za veče crnogorskog jezika.