DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO PROSVJETE: U Bijelom Polju, Kotoru, Plavu, Šavniku, Baru i na Cetinju održani sajmovi suvenira povodom proslave decenije nezavisnosti

Bijelo Polje

Bijelo Polje

Povodom obilježavanja desetogodišnjice od obnove nezavisnosti pod sloganom Decenija nezavisnosti – s ponosom slavimo, obrazovno-vaspitne ustanove Prijestonice Cetinje i opština Bijelo Polje, Kotor, Plav, Šavnik i Bar u saradnji sa gradskim upravama i turističkim organizacijama ovih gradova, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete održale su sajmove suvenira.

Kotor

Kotor

Od prodaje suvenira u Bijelom Polju prikupljeno je 2.112 eura koji će biti donirani Dnevnom centru ,,Tisa” i NVO ,,Oaza”, dok je u Kotoru prikupljeno 850 eura koji će biti uplaćeni na žiro račun Dječijeg odjeljenja Bolnice Kotor. Ukupno 840 eura koji će biti donirani Dnevnom centru ,,Lipa” prikupljeni su u Plavu. Vaspitno-obrazovne ustanove Opštine Šavnik prikupile su 470 eura koji će biti donirani učenicima slabijeg materijalnog stanja, dok su vaspitno-obrazovne ustanove Prijestonice Cetinje prikupile 617,50 eura koji će biti donirani djeci sa smetnjama u razvoju.

Cetinje

Cetinje

Tokom sajmova suvenira učenici obrazovno-vaspitnih ustanova su uprkos lošim vremenskim uslovima izveli bogat kulturno-umjetnički program za posjetioce sajmova.