MODA PREPORUKA

NACIONALNA MODNA KOMORA CRNE GORE: Revije crnogorskih dizajnera na Njujorškoj nedjelji mode

 

mnmagazin-500x375

Nacionalna nedelja mode Crne Gore „MN Fashion Week“  predstaviće se u okviru jednog od najpoznatijih modnih događaja – New York Fashion Week. Na zvaničnom  programu  Njujorške nedelje mode, putem  platforme Art Hearts Fashion, Nacionalna nedelja mode Crne Gore će predstaviti dva crnogorska modna dizajnera- Sanju Bobar  i IbraVukelja. Oni će u septembru predstaviti kolekcije u Njujorku i naći se u društvu više od 80 kreatora iz prestižnih kuća kao što su DNKY, Michael Kors, Ralph Lauren, Sherri Hill, Vera Wang i drugi.

.Zahvaljujući  ugovoru koji je potpisala Nacionalna komora za Modu Srbije sa platformom Art Hear Fashion- USA,  od ove godine, dizajneri Montenegro Fashion Week-a su u mogućnosti da predstave svoje kolekcije na najprestižnijim Nedeljama mode u Americi – NYFW, LA FW, Miami FW i Washington DC FW-u.Ovaj odlazak omogućen je zahvaljujući direktorici Serbia Fashion Week-a, Svetlani Horvat koja  je potpisala ekskluzivni ugovor o zastupanju u 18 zemalja Evrope, među kojima je i Crna Gora sa ovom zvaničnom platformom NYFW-a.

Osim toga što će se naši dizajneri predstaviti na Njujorškoj nedelji mode, dizajnerka  Edita Nimanbegu predstaviće se 9. juna na prestižnoj modnoj manifestaciji u Milanu Fashion Art and More Summer Edition.