Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

KVIZ ,,POZNAJEM DOMOVINU, ZATO JE I VOLIM”: Prvi finalista tim OŠ ,,Štampar Makarije” iz Podgorice

IMG_8909Povodom deset godina od obnove nezavisnosti Crne Gore Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Zavodom za školstvo i Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva organizovalo je kviz za učenike VIII razreda ,,Poznajem domovinu, zato je i volim”.

U prvoj polufinalnoj emisiji učestvovale su: OŠ ,,Štampar Makarije” iz Podgorice – tim ,,Obod” i  OŠ ,,Vladimir Rolović” Pljevlja – tim ,,Ljubišnja”. U finalnu emisiju se plasirao tim ,,Obod”, dok ,,Ljubišnja” nije.

– Upoznala sam mnogo prijatelja i stekla nova znanja. Konkurencija je bila jaka. Naš tim se spremao oko 45 dana za kviz. Uložili smo trud koji se isplatio jer smo stigli do ovakvog takmičenja. Želim da zahvalim stručnom žiriju, Atlas televiziji i mentorki Dubravki Leković – kazala je učenica Anastasija Potpara o učešću na takmičenju. IMG_8839

 Učenica Marija Kunarac da je rezultat uloženog truda osvojeno četvrto mjesto.

– To je veliki uspjeh za moju školu, drugare i mene. Sve ekipe su bile dobro pripremljene. Svi smo dali maksimum. Hvala kompletnoj organizaciji, stručnom žiriju i Atlas televiziji. Nadam se da će biti još ovakvih prilika, na kojima ćemo moći da pokažemo svoje znanje – kazala je Marija. Njihova drugarica Maja Miletić nakon emisije je istakla:,,Kako smo prošli opštinsko, potom regionalno takmičenje tako je sve više uzbuđenje raslo i želja za boljim plasmanom. Takođe, kao i moje drugarice, želim da zahvalim organizatorima i članovima stručnog žirija koji su bili izuzetno korektni”.

Mentorka tima ,,Ljubišnja” Dubravka Leković kazala je da je priprema za ovaj kviz trajala oko 45 dana.

– Učenice su neumorno radile i pokazivale želju za postizanjem dobrih rezultata. Posebno sam ponosna na to što sam davala mentorsku podršku učenicama iz seoske škole koja broji ukupno 43 učenika. To je za našu školu veliki uspjeh, kao i za mene lično – kazala je Leković.

Medijski sponzor kviza je Atlas televizija.