ART SLAJDER

CITY GROOVE: Ples na kiši uz ,,Vertigo”, Magnifica i ,,Dubiozu kolektiv”

DSC_0066Podgorica je sinoć plesala na kiši uz crnogorski bend ,,Vertigo”, Magnifica i njegov bend iz Slovenije i ,,Dubiozu kolektiv” iz Bosne i Hercegovine na otvaranju ,,City Groove” festivala na Stadionu malih sportova. Bila je to za festival mala ekipa, ali odabrana, ona koja je pjesmom od prvog do zadnjeg takta ispratila sve izvođače, a pjevala pojedine numere i prije nego što ih je sastav ,,Dubioza kolektiv” otpjevao.
DSC_0016Magnifico je u intervjuu za MNE magazin rekao da se raduje dolasku, te da nikad ne osvaja nikog, već se predaje uvijek.
– Predaja je stvarno bolji čin nego osvajanje, tako da ću se predati izboru ljudi u Podgorici i naći zajedničku tačku. To je jako bitno – rekao je tada Magnifico.
DSC_0020Predao se on, ali i publika divnim, veselim notama, pa su tako u jednom trenutku napravili ,,vozić” u pjesmi ,,Hir aj kam, hir aj go” i sjajno se zabavili, a gromko su aplaudirali i kada je Magnifico u najavi numere ,,Ja Mustafa” rekao: ,,Dolazim iz Ljubljane. Mi smo oni šupci što su postavili ogradu za izbjeglice. Ja se veoma stidim što dolazim iz takve zemlje. ,,Ja Mustafa” posvećujem Mustafama svih boja i vjera.”, kao i kada je čestitao deset godina državnosti uz pozdrav ,,hiljadu godina još da slavite, pa kad se slavi, nek se slavi” i zapjevao ,,Evo me narode”. Pjevali su onako od srca, meraklijski ,,Pukni zoro” i potvrdno uglas odgovorili na pitanje da znaju oni Magnificovog kuma Antonija Pušića prije nego što je slovenački muzičar zapjevao ,,Pismo kumu (Rambo, rambo)”.
DSC_0157Bilo je gostiju sinoć sa primorja Crne Gore, ali i iz Bosne i Hercegovine koji su doputovali da čuju ,,Dubiozu kolektiv”. Obećali su članovi benda da će dići publiku na noge i to su i uradili. Dočekani su ovacijama i pjesmom ,,Volio BiH”, s kojom su i započeli nastup. Od prvog do zadnjeg takta svake pjesme publika je pjevala, skakala i njihala ruke u ritmu muzike. ,,Bravo!”, čulo se sa bine.
– Dobro veče, Podgorice! Jesmo pokisli večeras? Nek’ su ostali oni kući, nema veze, ko je pokis'o, narašće – poručili su iz ,,Dubioze”.
DSC_0155A oni koji nisu bili, imaju za čime da žale, ali i oni koji su nakon nastupa odmah se zaputili kućama, jer uslijedio je bis i to kakav. Članovi grupe prešli su sa druge strane ograde pravo među publiku i sa svima njima otpjevali ,,Can't take my eyes off you”, ,,Kokuz”, ,,Suada” i sa bine ,,Chase the devil”.
– Ekipa, hvala vam puno! Vidimo se! – poručio je Almir Hasanbegović za kraj.
Večeras publiku na istom mjestu, Stadionu malih sportova u Podgorici, dočekaće di-džej Fede le Grand.
Tekst i foto: B.R.

kud duga