DRUŠTVO PREPORUKA

11. DAN: Ronioci dobili pojačanje, traganje za Ognjenom se nastavlja

Nestanak jedanaestogodišnjeg dječaka Ognjena Rakočevića i dalje je tema o kojoj se najviše govori.

Ognjen Rakočević

Deseti dan potrage za mališanom obilježilo je traganje ronilaca, policajaca, vojnika i građana.

Direktor Centra za obuku iz Bijele Vesko Mijajlović juče je pojačao snage sa još dvojicom ronilaca. Njih 13 sa sedam logističara pretraživali su četiri sata od Kolovrata do brane i od Dajbaba prema ušću Morače i Skadarsko jezero.

– Uzeli smo u obzir svaku mogućnost koju smo do sad kroz iskustvo imali. Ništa ne prepuštamo slučajnosti. Tražili smo i u pješčanim nanosima, svaki djelić Morače, ali, srećom, bez rezultata – kazao je Mijajlović za Pobjedu.

On kaže da postoji mogućnost, sudeći po prethodnim slučajevima, da tijelo može biti u mjestu gdje se Morača uliva u Skadarsko jezero.

– Tu nije moguće roniti, ali može se tražiti kajacima i čamcima. Za danas su bili najavili da će doći sa čamcima ali se, međutim – nijesu pojavili kaže Mijajlović. Direktor Centra kaže da potraga nije ograničena vremenom, s obzirom da je u pitanju specifičan slučaj.

– Zbog velikog broja ljudi uključenih u potragu ne treba odustati. Treba biti uporan, jer je nevjerovatno da ga ne možemo pronaći – ističe Mijajlović.

U traženje mališana posljednja dva-tri dana uključeno je manje građana nego na početku, a oni koji na teren idu uglavnom se organizuju putem vajber i fejsbuk grupa.

Mole se građani da ukoliko primijete Ognjena pozovu njegovu majku Valentinu na broj 067 265 960 ili policiju na 122.

Izvor:CdM.me