DRUŠTVO PREPORUKA

WIZZ AIR OD AVGUSTA LETI IZ PODGORICE: Za 25 eura do Milana i Minhena

Mađarska niskotarifna kompanija Wizz Air letjeće od 20. avgusta dva puta sedmično iz Podgorice prema Milanu i Minhenu, po cijeni od 24,99 eura u jednom pravcu.

Izvršni potpredsjednik Wizz Air-a John Stephenson, najavio je uspostavljanje dvije nove linije prema Podgorici, počev od 20. avgusta.

– Uvodi se linija prema Milanu i aerodromu Bergamo utorkom i subotom od 20. avgusta, a prema Minhenu i aerodromu Memingen četvrkom i nedjeljom od 21. avgusta – rekao je Stefenson na zajedničkoj konferenciji za novinare Ministarstva održivog razvoja i turizma, Wizz Air-a i Aerodroma Crne Gore.

Cijena karte je, kako je dodao, od 24,99 eura u jednom pravcu, a avio karte su u prodaji od danas.

– Takođe postoji Discount club, koji broji više od 850 hiljada članova, sa zagarantovanim minimalnim popustom od deset eura za svaki let i uštedom od pet eura na svaku veliku kabinsku torbu“, rekao je Stefenson.

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, kazao je da potpisivanje sporazuma sa Wizz Air-om treba da obezbijedi povezivanje Crne Gore sa Bavarskom i Lombardijom.

– Od avgusta imamo cjelogodišnje letove na tim relacijama i siguran sam da će broj turista sa ovih područja biti veći – naveo je Gvozdenović.

On je podsjetio da Crnu Goru posjeti oko 50 hiljada turista sa njemačkog tržišta, dok se u narednom periodu očekuju ozbiljan progres, odnosno preko 50 odsto više gostiju sa tog prostora.

– Sa italijanskog tržišta smo imali oko 40 hiljada turista, a očekujemo ozbiljan progres ove godine – dodao je Gvozdenović.

Prema njegovim riječima, jedan od ključnih elemenata takvih projekata je eliminisanje sezonalnosti.

– U narednom periodu očekujemo dalje širenje broja linija sa kojima ćemo biti povezani. Ambicija je da naredne godine dođemo do tri linije, a 2018. godine da se približimo deset linija prema deset evropskih tačaka i obezbijedimo dalje jačanje zapadnoevropskog tržišta – najavio je Gvozdenović.

On je rekao i da se očekuje jako dobra turistička sezona i progres u odnosu na prošlu, koja je bila najbolja sezona ikada u Crnoj Gori.

– Na tivatskom aerodromu očekujemo preko milion putnika, a na podgoričkom preko 750 hiljada – dodao je Gvozdenović.

Komercijalni direktor Aerodromi Crne Gore, Ivan Kusovac, podsjetio je da je to već treća niskobudžetna aviokompanija koja leti ka Crnoj Gori.

– Saradnju sa Ryanair-om smo počeli 2013. godine, a od ove godine sarađujemo i sa easyJet-om – rekao je Kusovac.

On je ocijenio da je dolazak Wizz Air-a veliki uspjeh za ne tako veliko tržište kakvo je crnogorsko, kao i da će imati veliki značaj za razvoj turizma.

Ambasador Mađarske u Crnoj Gori, Kristian Posa, kazao je da su ciljevi Mađarske i Crne Gore pospješivanje ekonomske saradnje, što je posebno naglašeno na ekonomskom komitetu.

– Pomoći ćemo da i dalje ekonomske prilike između dvije države budu što bolje – dodao je Posa.

Wizz Air je jedan od najvećih avioprevoznika u Centralnoj i Istočnoj Evropi, osnovan 2004. godine i sa 20 miliona prevezenih putnika.

Aviokompanija ima 22 operativne baze u 12 država, 420 linija u opticaju na 124 destinacije u 39 zemalja.

Wizz Air ima flotu od 67 aviona oznake Airbus i zapošljava oko 2,6 hiljada visokoedukovanog osoblja.

Izvor: MINA-business