ART PREPORUKA

PODGORICA: Rektorka Radmila Vojvodić posjetila Međunarodni sajam knjiga i obrazovanja

rektorkaMeđunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja  posjetila je danas rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić. Ona je prisustvovala promociji knjige dr Dragutina Papovića „Prilozi za istoriju nauke i kulture u Crnoj Gori 1945-1990“, u organizaciji Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.
Nakon toga, rektorka Vojvodić je obišla Sajam, uključujići štand Univerziteta Crne Gore.

– Univerzitet Crne Gore tradicionalno je prisutan na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga, koji od ove godine ima i dodatnu vrijednost – Sajam obrazovanja. Ovaj segment posebno je interesantan Univerzitetu Crne Gore, koji na Sajmu, osim izdavačke djelatnosti, predstavlja fakultete i studijske programe, a sve u susret predstojećem upisu u prvu godinu. Čestitamo organizatorima na uspješnoj organizaciji manifestacije i pratećih programa, i pozivamo maturante da nam se pridruže na Sajmu i upoznaju sa programima koje nudi UCG – kazala je Vojvodić.

Ove godine kroz segment obrazovanja koji je pripremljen pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i u saradnji sa Univerzitetom posjetoci Sajma imaju priliku da se upoznaju sa cjelokupnim sistemom obrazovanja i kroz izlagački dio, ali i kroz različite programske segmente. Cilj je da se mladim ljudima, budućim studentima i srednjoškolcima pruži prilika da na jednom mjestu dobiju sve informacije na osnovu kojih će donijeti odluku o svom daljem obrazovanju.

kud duga