ART PREPORUKA

GORANOVIĆ NA SAJMU KNJIGA I OBRAZOVANJA: Manifestaciju smatram važnim činiocem kulturnog i opštedruštvenog života glavnog grada i Crne Gore

IMG_1359Ministar kulture u Vladi Crne Gore Pavle Goranović posjetio je danas 11. Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja. On je, u društvu direktora i urednika Izdavačke kuća ,,Nova knjiga” Predraga Uljarevića, umjetničke direktorke Ksenije Popović i producenta Sajma Nine Redžepagić obišao štandove i upoznao se sa cjelokupnom ponudom jedanaestog izdanja najveće kulturne manifestacije u Crnoj Gori.
Tom prilikom, ministar Goranović je istakao značaj manifestacije.
– Ministarstvo kulture u kontinuitetu podržava ovaj Sajam smatrajući ga veoma važnim činiocem kulturnog i opštedruštvenog života, ne samo glavnog grada nego i Crne Gore. Kao što znate, ovaj Sajam se finansira putem redovnih godišnjih konkursa Ministarstva kulture i mislim da je to jedan model koji na odgovarajući način može da pruži podršku Sajmu. Poučeni iskustvima koja smo stekli u regionu smatram da je veoma dobro što se ovaj Sajam proširio i na druge oblasti, jer živimo u vremenu intersektorske saradnje koja je veoma nužna, posebno nama u kulturi, koja se već godinama tretira kao potrošač, a mi iz Ministarstva se trudimo da bude potencijal. Mislim da je dobro što je ove godine ova kulturna svetkovina povezana sa onim što je oblast obrazovanja, nauke i tehnologije. Ovo je pravi put da Sajam dobije novi kvalitet i proširi komunikaciju koja je korisna za sve učesnike ukupnog života u Crnoj Gori – kazao je Goranović.
Sajam će za sve posjetioce biti otvoren do nedjelje, 15.05. u 22h.

kud duga