DRUŠTVO PREPORUKA

SEDMI DAN POTRAGE ZA OGNJENOM: Okupljanje na Trgu Republike u 17 časova

ognjen-536x330-1

Sedmi je dan potrage za jedanaestogodišnjim Ognjenom Rakočevićem iz Podgorice. U akciju se juče uključila i Vojska Crne Gore, ali bez rezultata. Uprkos tome, brojni građani, sav raspoloživi sastav policije i drugih službi bezbjednosti nastavljaju akciju. Novo okupljanje građana zakazano je za 17 časova na Trgu Republike. Iz policije poručuju da nema roka koji bi ih ograničio u traganju te da će to činiti “do daljnjeg”. I ronioci će danas ponovo u Moraču kako bi još jednom pregledali rijeku. Rukovodilac potrage Miljan Ćirović najavio je da policija u deset sati organizuje novo okupljanje na glavnom gradskom trgu u Podgorici.

Porodica dječaka i policija juče su apelovali na građane okupljene kod hotela “Ambasador” i na Gorici nedaleko od njihove kuće, da se povuku i raziđu, u nadi da se njihov dječak uplašio buke te da bi se mogao sam vratiti kući ukoliko bi se stvorili uslovi kakvi su bili u vrijeme kada ju je i napustio.

Na Fejsbuk stranici “Pronađimo Ogija” juče su taksativno objavljeni podaci koji mogu pomoći onima koju su uključeni u potragu za Ognjenom.

Evo nekih od njih.

-Voli šetnju, pa bi ga trebalo uhvatiti za ruku.

-Voli vodu iznad svega, iako ne zna da pliva.

-Voli da ide na rijeku Moraču i na Skaline.

-Vrlo malo jede i pije.

-Učenik je Osnovne škole “Savo Pejanović”, voli djecu, svakom bi ruku dao, hiperaktivan je, ne voli ograničenja.

-Obožava pjesmu “Sunđer Bob”.

-Znoji se puno. Može da pješači satima.

-Na Goricu je rijetko išao.

-Ne govori, samo ispušta krike.

-Boji se mraka.

Mole se građani da svako korisno saznanje o Ognjenu jave policiji na broj 122 ili pozovu majku Vanju na broj 067 265 960.