DRUŠTVO PREPORUKA

LAZOVIĆ POSJETIO SAJAM KNJIGA I OBRAZOVANJA: Ono što je u uslovima konvencionalne komunikacije bila knjiga, danas su digitalni sadržaji

Ministarstvo za informaciono drustvo_sajam-knjigaPotpredsjednik Vlade Crne Gore, ministar prof. dr Vujica Lazović i generalni direktor za promociju informacionog društva Ivica Ivanović posjetili su danas Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja, kao i ,,ICT korner”, u organizaciji Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.
Potpredsjednik Lazović je ovom prilikom istakao da je ICT sektor od presudnog značaja za ekonomski razvoj zemlje, socijalnu dobrobit i konkurentsku poziciju države u regionu i Evropi, kao i u realizaciji nacionalnih razvojnih strategija.
– Ono što je u uslovima konvencionalne komunikacije predstavljala knjiga, danas predstavljaju razne forme digitalnih sadržaja, koje svakodnevno razmjenjujemo; tako da smo ovdje ponudili šansu svima da nešto od toga saznaju, da obave odgovarajuću vrstu testiranja i na taj način pružili podršku jednom projektu koji je u pogledu ekonomije znanja komplementaran sa onim što su aktivnosti Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije. Želim da naglasim da smo ove godine priveli kraju rad na izradi Strategije za razvoj informacionog društva do 2020. godine – kazao je Lazović i dodao da je to prilika da na Sajmu kao jednom izuzetnom skupu Ministarstvo zajedno sa drugim izlagačima, u funkciji unapređenja ukupnog znanja ponudi svoje sadržaje i na ovaj način promoviše novo doba u koje Crna Gora sigurnim i stabilnim koracima ulazi.

Ministarstvo za informaiciono drustvo_sajam-knjiga_01
Generalni direktor Ivanović je istakao značaj podrške Ministarstva ovogodišnjem Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja u cilju što boljeg promovisanja značaja digitalne pismenosti.
– Digitalne vještine i znanja su od izuzetne važnosti za obavljanje stručnih zadataka i izuzetno su važan faktor socijalizacije svakog građanina. Ministarstvo će nastaviti da sprovodi aktivnosti koje su vezane za što bolji razvoj informacionog društva – najavio je Ivanović.
U okviru Sajma Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije organizovalo je panel diskusiju na temu „ICT u školama i bezbjednost djece na Internetu“. O ovoj temi govorili su stručnjaci različitih profila iz državne uprave, ICT kompanija, predstavnici NVO sektora i drugi.