DRUŠTVO PREPORUKA

PETI DAN POTRAGE ZA OGNJENOM: Ronioci pretraživali Moraču, od dječaka ni traga

lllll

Foto: cdm.me

Peti dan potrage za jedanaestogodišnjim Ognjenom Rakočević izmiče, a od njega i dalje nema ni traga. Ronioci iz Bijele pretraživali su danas tri lokacije, kod Vezirovog mosta, lijevom i desnom obalom Morače i kod Kolovrata. Direktor Centra za obuka ronilaca u Bijeloj Veselin Mijajlović kazao je da svi pokazatelji govore da nestali dječak nije u Morači.

Nekoliko stotina ljudi učestvovalo je večeras u litiji Svetog Marka koja je krenula od crkve Svetog Đorđa u Podgorici.  Okupljeni su se, na molbu porodice Rakočević, molili za Ognjena.

Iz Uprave policije je saopšteno da su svi raspoloživi resursi stavljeni su u funkciju Ognjenovog pronalaska. Potraga se danas odvijala u više pravaca. Više stotina policajaca je jutros bilo na terenu. Do 15 časova pretražene su Kakaricka gora i Kuči, obala Cijevne (lijeva i desna) u pravcu Dinoše i Zete i prema Graničnom prelazu Božaj, kao i teren naselja Cijevna. Od 15 časova više grupa pretraživalo je obalni dio rijeke Morače od pravca Vezirovog mosta uzvodno ka Smokovcu, kao i dio Cijevne – obalno i terenom od Dinoše ka Trgaji. U potragu na terenu su uključeni i policijski psi i službeni konji.

Policija će, poručuju, i dalje koordinirati grupama građana koje pretražuju teren. Molimo građane da svako korisno saznanje o Ognjenu jave policiji na broj 122.

 

 

Izvor: cdm.me