DRUŠTVO PREPORUKA

PETI DAN POTRAGE ZA OGNJENOM: Ronioci opet zaranjaju u Moraču

aa5ef0b3129872a7a899eb1219dbc757

Foto: Filip Roganović, vijesti.me

Peti je dan potrage za jedanaestogodišnjim Ognjenom Rakočevićem od kojeg i dalje nema ni najmanjeg traga. Ronioci iz Bijele i danas će zaroniti u Moraču, na tri lokacije, kod Vezirovog mosta, lijevom i desnom obalom Morače i kod Kolovrata. Najavljeno je da će se ponovo uključiti helikopter, psi tragači i konjica. Očekuje se da i građani pomognu policiji u potrazi kao i prethodnih dana.

Pretpostavlja se da je dječak kuću napustio bos te da na sebi ima samo donji dio trenerke. Ukoliko ga vidite, porodica moili da ga uzmete za ruku, pozovete policiju na 122 ili majku Vanju na broj 067 265 960.

U cilju što efikasnije potrage napravljena je i aplikacija koja sakuplja pozicije sa mobilnih telefona i postavlja ih u bazu. Urađen je i prikaz pretraženog terena tako da svi na terenu mogu da vide gdje je dječak tražen, a gdje ne i kada.

d35d8e6aa90bbcf607a7996245397ec4

Ognjen Rakočević

-Zamoliću sve koji su u potrazi da skinu android aplikaciju “Self-Hosted GPS Tracker” u polje za server ukucaju “http://ognjen.capplo.me:9080”. Nakon toga samo kliknite na dugme “Tracker”. Sve koordinate su anonimne i smiještaju se u bazu podataka. Aplikaciju je dovoljno da ima samo jedan u grupi kako bi štedjeli baterije mobilnih telefona. Neophodno je da se na mobilnom telefonu uključi GPS i da mobilni telefon ima GPRS tj. pristup internetu kako bi slao podatke-kazali su autori aplikacije.

Izvor: cdm.me