DRUŠTVO

GO GOLUBOVCI: Mladi čistili Park šumu ,,Beglaci’’

 

 image2 (4)

Danas se na lokalitetu Park šume ,,Beglaci” okupilo oko 50-ak mladih koji su čistili i sređivali park šumu i na taj način pružili dodatnu pomoć gradskim službama koje već rade na ovoj lokaciji. Akcija je upriličena na  poziv Savjeta mladih DPS Gradske Opštine Golubovci.

Na ovaj način, od strane GO Golubovci, započeta je realizacija inicijalne ideje i prijedloga Savjeta mladih da se na ovom lokalitetu realizuje projekat sređivanja kompleksa koji će nuditi širok spektar mogućnosti za promociju zdravih stilova života i sporta.

U narednom periodu planirano je da u okviru ovog kompleksa bude instaliran mobilijar koji će se koristiti za stvaranje što boljih uslova za promociju fizičkih aktivnosti i rekreacije mladih ljudi sa ovog područja. Shodno tome planirano je instaliranje raznovrsnog mobilijara (sprave za treniranje, klupe, trim staza), a u daljim fazama projekta i izrada terena za fudbal i košarku, igrališta za najmlađe kao i trim bar.

image4 (2)Akciji su se takođe dobrovoljno priključili i kolege iz Savjeta mladih DPS-a Glavnog grada kao i nevladine organizacije sa teritorije Zete koje se bave promovisanjem zdravih stilova života i zaštite životne sredine.

Savjet mladih, kao inicijator ove ideje, će se i u narednom periodu, kako to budu zahtijevale faze realizacije ovog projekta, aktivno uključivati i pružati pomoć Gradskoj opštini Golubovci i gradskim službama prilikom aktivnosti sređivanja ove lokacije.