ART PREPORUKA

VUDI ALEN OTKRIO: Žan-Pol Sartr tražio mi je novac kad sam htio da se upoznam s njim

Foto: Getty

Foto: Getty

Vudi Alen se ne predaje ni u 81. godini. Njegov najnoviji skandal je to što je u intervjuu za ,,The Hollywood Reporter” izjavio da je Žan-Pol Sartr od njega tražio novac kad je režiser htio da se upozna s njim. Alen je do te anegdote došao objašnjavajući jednu drugu, kako se u nekom trenutku sreo s književnikom i dramaturgom Semjuelom Beketom.

– Razgovarao sam s njim pet minuta u pariskom kafiću, mislim da je to bio ,,Les Deux Magots”… Tamo sam bio svratio na kafu, kad je neko rekao: ,,Semjuel Beket je tamo preko. Bi li ga htio upoznati?” Ja sam rekao: ,,Pa naravno”, otišao tamo i razgovarao. Bio je jako ljubazan. Nikada nisam bio Beketov obožavalac. Ali sam želio da upoznam Žan-Pol Sartra. Kako sam to tako jako htio, neko ko je bio povezan s njim rekao mi je: ,,To se može srediti uz odgovarajuću cijenu.” – ispričao je Alen opisujući šok time da bi marksistički filozof i aktivista tražio novac u zamjenu za druženje s njim.

Usred intervjua novinar koji je s Alenom razgovarao, nije mogao da vjeruje i rekao je: ,,Ma, vi se šalite!”.
Alen je nastavio: ,,Ne, ne. Nisam do sada o tome govorio jer je cijeli taj događaj tako gadno djelovao na moju psihu.

U intervjuu je otkrio još i to da nema nikakav kompjuter, jer mu ,,takve stvari ne idu”, jer je ,,uvijek bio katastrofalan s tehnikom”, tako da njegov pomoćnik sve njegove snimke, jer svira klarinet, digitalizuje i smješta na hard disk. Objasnio je da je dobro da zna izaći nakraj i s mobilnim telefonom. Iz grada u grad, kaže, putuje s gomilom LP-ja, i nikad nikome nije poslao e-mail.

Izvor: Express.hr