ART PREPORUKA

MEĐUNARODNI PODGORIČKI SAJAM KNJIGA I OBRAZOVANJA: Svečano otvaranje u ponedjeljak

LOGO SAJMAMinistar prosvjete mr Predrag Bošković, šef diplomatske misije Republike Češke u Crnoj Gori Petr Šmejkl, italijanski pisac Klaudio Magris i umjetnička direktorica Sajma Ksenija Popović otvoriće 9. maja u 12 sati u garažnom dijelu tržnog centra Delta City 11. Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja.

Nakon svečanog otvaranja u 13 sati planirana je promocija književnog stvaralaštva gosta Sajma Klaudija Magrisa na kojoj će moderator biti Gojko Božović.

Prvi sajamski dan nastaviće se predstavljanjem studenata FDES-a, zatim panelom ovogodišnjeg pokrovitelja i suorganizatora Sajma, Ministarstva prosvjete na temu: Povezivanje obrazovanja i tržišta rada koji će početi u 15 sati.

Institut Konfučije će u 16 sati sa dr Milenom Đukanović održati čas kineske kulture, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva će predstaviti autora mr Svetlanu Čabarkapu (Poetička načela romana Uvod u drugi život Mirka Kovača), a potom će svoje promocije imati i autori IK „Nova knjiga“ Marina Vujčić i Goran Samardžić.

Jedanaesti Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja biće otvoren do 15. maja, a radno vrijeme je od 11 do 22 sata.