DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO PROSVJETE: Rade Knežević ima najbolje idejno rješenje diplome ,,Luča”

luca_1 Rade Knežević iz Pljevalja dostavio je najbolje idejno rješenje diplome ,,Luča”, dok je specijalna nagrada dodijeljena Bojanu Mrkiću, učeniku VIII razreda JU OŠ ,,Luka Simonović” Nikšić.

Rade Knežević iz Pljevalja više od dvadeset godina bavio se poslom grafičkog dizajna u pljevaljskim novinama. Putem medija saznao je za konkurs i na insistiranje porodice, supruge i kćerki odlučio se za učešće. Sada zaposlen u knjižari – štampariji na poslovima grafičkog dizajna, Rade grafički uređuje i pravi diplome, plakete, zahvalnice.

luca_3

– Za ovaj projekat sam imao par ideja, ali ipak sam se odlučio da rješenje bude jednostavno i moderno. Prvenstveno sam želio da najboljim đacima, djeci koja vrijedno i marljivo uče napravim diplomu kojom će se ponositi kao priznanjem koje im za odličan uspjeh i primjerno vladanja dodjeljuje država. Nagrada za idejno rješenje Diplome ,,Luča” predstavlja veliko priznanje za moj dugogodišnji rad u grafičkom dizajnu – izjavio je Knežević.

On do sada nije učestvovao na takmičenjima iz grafičkog dizajna, ali nakon ove osvojene nagrade svakako će nastaviti da učestvuje na konkursima iz ove oblasti.

luca_4

Bojan Mrkić, učenik VIII razreda JU OŠ ,,Luka Simonović” Nikšić, napravio je idejno rješenje Diplome ,,Luča” inspirisan željom da sam postane dobitnik ove nagrade.

– Konkurs mi se veoma dopao, uz malo inspiracije razmišljao sam o tome kako bi mogla izgledati ,,Luča” koja bi se meni dopala da je dobijem. Od svakog nastavnog predmeta sam uvrstio po nešto i dobio zamišljenu diplomu. Specijalna nagrada za mene predstavlja veliku čast, jer odmnogo idejnih rješenja odabran je baš moj rad – kazao je Mrkić.

On često učestvuje na konkursima, a podsticaj za rad i podršku ima od svoje nastavnice Budimirke Dubretić.