DRUŠTVO

LITERARNI KONKURS ,,PONOSNI NA PROŠLOST-GLEDAMO U BUDUĆNOST“: Pobjednica Milica Maslovarić, učenica II razreda beranske Gimnazije

 

 

Ministarstvo prosvjeteMilica Maslovarić, učenica II razreda JU Gimnazija ,,Panto Mališić”  Berane, pobjednica je literarnog konkursa za učenike srednjih škola na temu „Ponosni na prošlost – gledamo u budućnost“ koji je Ministarstvo prosvjet organizovalo u okviru proslave decenije nezavisnosti pod motom „Decenija nezavisnosti – s ponosom slavimo“. Mentorka prvonagrađene Milice Maslovarić je profesorica Ljerka Petković.

Drugo mjesto na Konkursu osvojila je Adelisa Kriještorac, učenica I razreda JU Srednja stručna škola u Pljevljima, čiji je mentor Snežana Grujičić, dok su treće mjesto podijelile Sanja Pejović, učenica IV razreda JU Srednja stručna škola Cetinje, čiji je mentor Ivana Mitrović, i Nikolina Tomović, učenica  III razreda JU Srednja ekonomska škola ,,Mirko Vešović” Podgorica, čiji je mentor Snežana Dragnić.

Na Literarni konkurs je pristiglo 85 radova iz 18 srednjih škola.

Ministarstvo prosvjete i Zavod za udžbenike i nastavna sredstva za autore najboljih radova obezbijedili su vrijedne nagrade koje se sastoje iz novčanog dijela i kompleta udžbenika za sljedeću školsku godinu.