DRUŠTVO PREPORUKA

PROGNOZA: Za praznike kiša i pljuskovi

Kisa_nevrijeme

Loše vrijeme pokvariće ove godine tradicionalno prvomajsko roštiljanje, a i tokom vaskršnjih praznika biće kiše i pljuskova, najavio je meteorolog Branko Micev.

Kako je Micev rekao za cdm.me, biće kiše, grmljavine, pljuskova, vrijeme će biti promenljivo a biće i vjetra.

-Biće lokalnih i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. U centralnim i južnim oblastima očekuje se kratkotrajna intezivnija kiša. U ponedjeljak naveče na utorak biće vjetra u pojačanju, tako da će u utorak na jugu doći do prestanka padavina u jutarnjim satima i razvedravanje- kaže Micev.

Prema njegovim riječima, zbog vjetra će doći i do sniježnih padavina, ali u planinskim oblastima.

-Moguća je kratka pojava susnježice i snijega u najvišim planinskim oblastima, zbog probijanja sjevernog vjetra- ističe Micev.

Nakon praznika, tačnije 4, 5. i 6. maja očekuje se pretežno sunčano, toplo vrijeme i razvedravanje.

Sjutra nas očekuje pretežno oblačno povremeno sa kišom, a mogući su i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura biće od 4 do 15, a najviša dnevna od 10 do 22 stepena.

Za Podgoricu se očekuje kišovito vrijeme, dok će u popodnevnim satima uglavnom biti suvo sa sunčanim intervalima.

-U jutarnjim satima ponegdje na jugu zemlje i u centralnim oblastima moguća je kratkotrajna kiša. U drugom dijelu dana moguće je razvedravanje i prestanak padavina, a na sjeveru su mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom- dodao je Micev.

Promjenljivo vrijeme zadržaće se i u subotu, kada će biti pretežno sunčano i osjetno toplije.

-Temperatura vazduha će dostići 26 stepeni u najtoplijim oblastima, a u popodnevnim časovima na sjeveru moguća je kratkotrajna pojava kiše lokalnog karaktera- zaključio je Micev.

Izvor: cdm.me