DRUŠTVO PREPORUKA

POVODOM DANA DJEVOJČICA: Tableti za učenice Sofiju Rašo i Jovanu Ivanović

GetImage (3)Svečana dodjela nagrada za najbolje grafičko rješenje za poster pobjednicama konkursa, koji je objavljen povodom Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u, održana je danas u zgradi Vlade Crne Gore.
Nagrade su uručili Ivica Ivanović, generalni direktor Direktorata za promociju informacionog društva i Arijana Nikolić Vučinić, direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje lica sa posebnim potrebama Ministarstva prosvjete.

Nagrade, tablet računare u kategoriji osnovnih škola osvojila je Sofija Rašo, učenica OŠ ,,Milan Vuković” iz Herceg Novog, dok je u kategoriji srednjih škola nagrada pripala Jovani Ivanović, učenici Srednje ekonomske škole ,,Mirko Vešović” iz Podgorice.

Pravo učešća na konkursu imale su učenice završnih razreda svih crnogorskih osnovnih i srednjih škola.

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije tradicionalno obilježava 28. april Međunarodni dan djevojčica u ICT-u, zajedno sa zemljama članicama Međunarodne Unije za telekomunikacije.

Međunarodni dan djevojčica u ICT-u obilježava se sa ciljem širenje svijesti kod djevojčica o značaju informaciono-komunikacionih tehnologija, kako bi se podstakle na razmišljanje o karijeri u sektoru informacionih i komunikacionih tehnologija.