ART ART_IZDVOJENO

UNDERHILLFEST: Konkurs do osmog maja

Foto: Underhill fest

Foto: Underhill fest

Sedmo izdanje Međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma ,,Underhill fest” biće održano početkom juna, kazao je za MNE magazin umjetnički direktor i selektor ,,Underhill fest”-a Vuk Perović.
Raspisan je konkurs na kojem svi stvaraoci iz regiona i Crne Gore mogu da prijave svoja ostvarenja do osmog maja. Aplikacije sa propozicijama konkursa svi zainteresovani mogu da nađu na Facebook stranici UnderhillFesta www.facebook.com/underhill.fest .

vuk perovic– Izuzetno nam je drago da i ove godine postoji veliko interesovanje autora za naš festival. Spremamo nove programe, želimo da što više mladih ljudi uključimo i upoznamo sa čarima dokumentarnog filma i želimo da skrenemo pažnju javnosti na stanje u toj oblasti u Crnoj Gori, s obzirom da je autorski dokumentarni film u stalnoj ekspanziji što pokazuje i činjenica da je pobjednik ovogodišnjeg Berlinskog filmskog festivala dokumentarac – rekao je Perović za MNE magazin.

Još je rano da govorimo o detaljima, kao i o naslovima filmova jer je selekcija još u toku, kaže on.

– 7. ,,UnderhillFest” će kao i do sada biti bogat recentnim ostvarenjima iz svijeta i regiona. Radimo na tome da našoj publici damo najbolji mogući uvid u dokumentarni svijet. Kao i uvijek, radimo na tome da u Podgoricu dovedemo autore filmove koji će biti u prilici da direktno odgovaraju na pitanja publike – ističe naš sagovornik.
B.R.
Foto: UnderhillFest/Facebook

kud duga