ART PREPORUKA

PREMIJERA: Pogledajte novi spot Boža Vreća i grupe ,,Velahavle” (video)

13100740_10209818478125745_880241818660162461_nBosanskohercegovački izvođač sevdalinki Božo Vrećo upravo je objavio spot za pjesmu ,,Sine” koju je uradio u saradnji sa ,,Velahavle bendom”.
– Dečki iz benda su uradili prekrasan aranžman, muziku i tekst sam napisao kao i dosad ja. Pjesma govori o korijenu i porijeklu moje porodice. Najstariji zapis govori o porodici Vreggio i dvojici braće koja dolaze brodicom iz Italije na obale Dubrovnika sa umrlom majkom, jer je njena želja bila da se sahrani na tlu na kom je rođena. Bila je udata za Italijana i njih dvojica su se posle pogreba razišli. Jedan je otišao u samostan a drugi sa magarcem prešao u Travuniju. Prezime se mijenjalo kroz vijekove od Vreggio, Vredjo, Vreća i Vrećo, a u spotu, koji smo snimali na Zmajevom studenom potoku na Bjelašnici, njih dvojica je dozivaju sa onog svijeta i ona im uzvraća ljubavlju i utjehom… – napisao je Vrećo na svom Facebook profilu.
Video je, kaže on, radila ekipa Spectrooma.
– Moji prijatelji Naida Đekić make up i EN studio hair. Zahvaljujem se svima njima na suradnji i svima Vama koji ćete se pronaći i u ovoj tužnoj priči – poručio je Vrećo.

B.R.
Foto: Facebook

kud duga