MODA SLAJDER

ZAVRŠEN MERCEDES-BENZ FASHION WEEK : Vjenčanice, svečane haljine i performans za kraj

Iris_slajder_1jpg

Iris Mulej u kreaciji Mirjam Bernard Varge

Mercedes-Benz Fashion Week Montenegro završen je sinoć u atrijumu ,,Capital Plaze” u Podgorici revijama dizajnera Mirjam Bernard Varge, Milene Vujačić, Donke Stankovski, Tijane Todorović i brendova ,,MAVI” i ,,Antony Morato by Paradiso”.
Mirjam Bernard Varga
Veče je prikazivanjem najnovije kolekcije otvorila Slovenka Mirjam Bernard Varga. Kreacije su bile pune kolorita, izrađene mahom od svile.  Sve manekenke pri izlasku nosile su u ruci ruže koje su u defileu podijelile damama u publici. Varga je na crnogorsku pistu dovela plus-size modele, a na kraju pistom je prošetala slovenački top model i nekadašnja Mis Universe Slovenije Iris Mulej koja je ujedno i zaštitno lice Crnogorske nedjelje mode. Ona je aplauz zaslužila divnom scenom u kojoj miluje trudnički stomak.

This slideshow requires JavaScript.


Milena Vujačić
Milena Vujačić predstavila se kolekcijom svečanih haljina, lepršavih i uskih na kojima su preovladavali čipka, šljokice i prozirni materijali. Od boja, zastupljene su bile tirkizna, teget, crna, pozlaćena, bež i crna. Za kraj je ostavila predstavljanje vjenčanice.

This slideshow requires JavaScript.


,,MAVI”
Turski brend ,,MAVI”  prikazao je najnoviju muško-žensku kolekciju u kojoj je od materijala preovladavao pamuk i džins po kojem je brend prepoznatljiv. Sportska elegancija, ali i ležernost ogledala se kroz košulje vezane oko struka koje su se savršeno slagale uz farmerke i jakne za muškarce, šortseve i majice, uz obavezan kardigan i veliku torbu za dame, te majice, pantalone, donji dio trenerke, a uz svaku kombinaciju bile su obavezne i udobne patike.

This slideshow requires JavaScript.

,,Antony Morato by Paradiso”
Brend ,,Antony Morato by Paradiso”  prikazao je mušku kolekciju farmerki, košulja, jakni, pantalona…Morati_revija

Donka Stankovski
Donka Stankovski iz Belgije predstavila se kolekcijom svečanih haljina u crvenoj, crnoj i bijeloj boji. Preovladala je čipka. I ovdje je akcenat bio na kraju, na manekenki koja je izašla u vjenčanici u pratnji dječaka u odijelu. Ona je na kraju  bidermajer bacila u publiku.

This slideshow requires JavaScript.


Tijana Todorović
Srpska kreatorka Tijana Todorović prikazala je kolekciju unikatnih vjenčanica i svečanih haljina u kojima je preovladavala čipka.

This slideshow requires JavaScript.

Glumac Slavko Kalezić ,,začinio” je završno veče performansom kojim je najavio novi singl, otpjevao ,,Uptown funk” od Bruna Marsa i Marka Ronsona i ,,Formation” od Bijonse. Za kraj je poslao poruku koja je bila propraćena burnim aplauzom i povicima ,,bravo!”: ,,Širimo ljubav, budimo jedinstveni i, ono što je najvažnije, poštujmo različitosti, jer to je jedino što nas spaja!”

Kalezic

Slavko Kalezić

Crnogorsku nedjelju mode organizovala je Nacionalna modna komora.
B.R.
Foto: B. Šekularac