ART PREPORUKA

NAKON 27 GODINA PONOVO SPEKTAKL: ,,Bijelo dugme” 4. juna nastupa u Tuzli

Foto: Avaz

Foto: Avaz

Nakon 27 godina grupa ,,Bijelo dugme” ponovo će nastupiti u Tuzli. Naime, jedna od najpoznatijih rok grupa s naših prostora na Gradskom stadionu ,,Tušanj” 4. juna upriličiće koncert u okviru turneje ,,Ko ne poludi, taj nije normalan”.
Producent koncerta Fikret Vukalić Fantom za Klix.ba je kazao da se, prema procjenama organizatora, na tuzlanskom ,,Tušnju” očekuje dolazak blizu 30.000 fanova iz nekoliko gradova BiH, ali i regiona.
– Tuzlu smo namjerno odabrali za početak ovog dijela turneje jer je riječ o gradu ljubavi, kulture i rokenrola. Cjelokupna organizacija rezultiraće velikim spektaklom koji do sada nije viđen u ovom gradu. Mi ćemo dati sve od sebe u tom organizacijskom smislu, a ogromna bina koja će biti montirana izvan terena predstavljaće svojevrsnu zgradu – izjavio je za Klix.ba Vukalić.
Goran Bregović Brega, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa na ,,Tušnju” će nastupiti uz pratnju Orkestra za svadbe i sahrane koji će osigurati vrhunsku muzičku poslasticu za prisutne.
– Brega je izjavio da se itekako raduje koncertu u Tuzli i već sada je uvjeren da će ga zasigurno dugo pamtiti – nastavlja Vukalić.
Grupa ,,Bijelo dugme”, uz koju su stasale brojne generacije, osnovana je 1974. godine u Sarajevu, a u Breginim, Tifinim i Alenovim izvođenjima u narednoj godini trebalo bi da uživa i publika u Banja Luci.

kud duga