PREPORUKA SPORT

MONTE KARLO: Rafael Nadal podigao pehar u stotom finalu u karijeri

Foto: Valery Hache/AFP/Getty Images

Foto: Valery Hache/AFP/Getty Images

Nakon dvije sušne masters godine još od Madrida Rafael Nadal osvojio je titulu, devetu u desetom finalu Monte Karla, u stotom finalu u karijeri. Pobijedio je u izvrsnom meču Gaela Monfisa, prvog Francuza koji je igrao u finalu ovog turnira nakon 2000. godine i Sedrika Piolina, rezultatom 7:5, 5:7, 6:0.
– Sjajna sedmica, Gaele, želim ti sve najbolje! Hvala svima koji su omogućili da turnir u Monte Karlu bude jedan od najposebnijih u mojoj karijeri. Hvala sponzorima što podržavaju naš sport. Hvala i mom timu koji je bio uz mene i kroz dramatične trenutke. Bila je ovo posebna sedmica za mene, hvala svim navijačima – poručio je Nadal u govori koji je sadržao puno emocija na španskom, engleskom, francuskom i za kraj uz ,,grazie mille” publici i italijanskom jeziku.
Ovim se izjednačio sa Đokovićem sa 28 trofeja na ATP Masters 1000 turnirima. Ovo je ujedno Nadalova prva titula u Monte Karlu nakon dominacije Novaka Đokovića od 2012. godine. Ovo je i 68. trofej u Špančevoj karijeri.
Pehar na turniru u Monte Karlu Nadal je podizao uzastopno osam puta od 2005. do 2012. godine i sada. Postao je šesti igrač koji je u open eri bio učesnik 100 finala.
Monfisu je ovo bilo prvo finale na turnirima ATP Masters 1000.
– Hvala svima. Čestitam Rafi. Ponovo si šampion, bravo! – poručio je Monfis.
B.R.