MODA SLAJDER

MERCEDES-BENZ FASHION WEEK MONTENEGRO: Najjači aplauz za Milenu Đurđić i Bata Spasojevića, Emina Jahović-Sandal promovisala parfem

Bata-Spasojevic_naslovna-slajderMercedes-Benz Fashion Week Montenegro počeo je sinoć u vinskom podrumu ,,Šipčanik-Plantaže” revijama Slobodana Bata Spasojevića, Edite Nimanbegu, Ibra Vukelja, Sanje Bobar i Milene Đurđić. U okviru večeri mode, pjevačica Emina Jahović-Sandal promovisala je parfem ,,Closer Swan City” i kozmetičku liniju ,,Loud”.

Kolekcija ,,Hard Angel”

This slideshow requires JavaScript.

Veče pod nazivom ,,BURRA Fashion Day” otvorio je prikazivanjem kolekcije ,,Hard Angel” srpski dizajner Bata Spasojević. Svaki komad odlikovao se individualnošću i originalnošću. Muško-ženska kolekcija bila je ispunjena kožom, krznom, štofom, prije svega kvalitetnim i perfektnim krojem. Za sve što je večeras predstavio, Spasojević je na kraju od publike dobio dug i gromki aplauz.
Kolekcija ,,Unreal”

This slideshow requires JavaScript.

 

Kolekcija Edite Nimanbegu nosila je naziv ,,Unreal”. Petnaest modela činile su većinom duge uske haljine, a preovladavala je crna boja. Nekoliko manekenki nosilo je preko glave detalj od providne tkanine. Za kraj, pistom su prošetali maneken u odijelu i manekenka u vjenčanici.

Kolekcija ,,Essential”

This slideshow requires JavaScript.

 

Njujorčanin crnogorskog porijekla Ibrahim Vukelj u okviru brenda ,,IbroVu” predstavio se kolekcijom ,,Essential”. Njegovih deset esencijalnih modela činile su uske haljine u krem, crvenoj, crnoj, ružičastoj, bijeloj i boji zlata.

Kolekcija ,,Dare to wear”

This slideshow requires JavaScript.

 

Kolekcija Sanje Bobar nosila je naziv ,,Dare to wear”. Reviju je otvorila manekenka i voditeljka, bivša mis Crne Gore Maja Maraš, a nakon nje pistom je prošetala mis Crne Gore Nataša Milosavljević. I u ovoj kolekciji preovladale su uske haljine u bež, crvenoj, ciklami, te kraljevsko plavoj boji. Defile je prošao u znaku parfema Emine Jahović -Sandal ,,Closer Swan City” koji su manekenke držale u rukama, uz njenu najnoviju pjesmu ,,Romeo”.

,,Dojč café”

This slideshow requires JavaScript.

Veče je na savršen način zatvorila dizajnerka Milena Đurđić. Uvod u predstavljanje kolekcije ,,Dojč café”, inspirisane prvim crnogorskim sitkomom na kojem je radila kao kostimografkinja, bilo je postavljanje lopte u obliku svijeta i predivnog plesa uz pjesmu Džona Lenona ,,Imagine”. Za ovaj performans, plesačica je dobila gromki aplauz. Ono što je Đurđić prikazala kroz kolekciju jeste multifunkcionalnost. Publika je bila u prilici da vidi predivne haljine, kombinezon iz dva dijela sa plaštom, pantalone sa visokim strukom, dok je za muškarce uz odijelo bila obavezna bijela košulja i mokasine, a u drugoj prilici farmerke, jakna, majica i patike. Od materijala, akcenat je stavljen na kožu. Predstavljanje njenih modela posjetioci su propratili aplauzom.
Veče je pratila kampanja ,,Revije su prodajnog karaktera” koja ima za cilj da se skrene pažnja svim posjetiocima da je glavni cilj predstavljanja kolekcija njihova prodaja.
Revije je pratila i predsjednica Serbia Fashion Week-a Svetlana Horvat.
Zvanični fotograf Mercedes-Benz Fashion Week Montenegra je Miodrag Marković.
Manifestacija će biti nastavljena 17. aprila u ,,Capital Plazi“ gdje će  biti organizovana izložba instalacija Jelene Đukanović i fotografija Relje Erakovića.

Crnogorsku nedjelju mode organizuje Nacionalna modna komora.
B.R.
Foto: B. Šekularac