MAGAZIN PREPORUKA

DETALJI VJENČANJA SINA DEJANA SAVIĆEVIĆA: Svadba na obali mora

Nasljednik proslavljenog fudbalskog asa Vladimir Savićević oženio se svojom dugogodišnjom djevojkom Tijanom, a veselje su, uz poštovanje crnogorskih običaja, priredili u jednom luksuznom hotelu na primorju, piše Story.rs.
126591_savicevic-005_ffFOTO: PRIVATNA ARHIVA

Proslavljeni sportista i velika fudbalska zvijezda nekadašnje Jugoslavije i Evrope Dejan Savićević dočekao je prvo veliko slavlje u svojoj porodici. Njegov sin Vladimir (26) izgovorio je sudbonosno da dugogodišnjoj djevojci Tijani (25), a ceremoniji građanskog vjenčanja prisustvovali su najbliži prijatelji i rodbina. Poslije tog čina, priredili su intimno slavlje koje je bilo skrivano od očiju javnosti i medija. Nakon potpisivanja papira, kada je Tijana uzela prezime Savićević, mladenci su elegantno odijelo i vjenčanicu zamijenili tradicionalnim crnogorskim narodnim nošnjama. Vladimirova izabranica nosila je prozirnu vjenčanicu od čipke sa dugim šlepom i velom, a u rukama je držala bidermajer od crvenih ruža.

126592_savicevic-002_ff
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Mladoženja je nosio teget odijelo u kombinaciji s bijelom košuljom, a stajling je upotpunio leptir-mašnom. Budući da oboje potiču iz tradicionalnih porodica, vjenčanje je održano u skladu sa starim crnogorskim običajima. Zanimljiv detalj svakako je i to što je  gost u domu Savićevića bio i kućni ljubimac mladenaca, pas koji svakodnevno unosi veselje u Tijanin i Vladimirov dom.
Iako svijestan popularnosti svog oca, mladoženja ipak nije želio da se od njegovog bitnog dana pravi velika medijska pompa. Uprkos najavama ovog vjenčanja u medijima, u kojima se pominjalo da troškovi organizacije dostižu astronomsku svotu, kao i da će na svadbi biti gosti iz estradnog i političkog svijeta, Vladimir je htio da njegovo slavlje bude poput onih koja pravi većina njegovih vršnjaka.

126593_savicevic-004_ffFOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Veoma sam srećan i zadovoljan, ali ne bih želio da se pompezno govori o tome, kao što su već bile neke neistinite priče o stotinama hiljada evra koje su navodno date – kaže Vladimir za Story i dodaje da, iako njegova porodica ima finansijskih mogućnosti za gala proslave, nije tačno da se od toga, kako kaže, pravio cirkus.

Sala u kojoj su se mladenci zavjetovali na vječnu vjernost bila je dekorisana prema njihovom ukusu. Cvijetni aranžmani ispunjavali su sve uglove, kao i stolove za kojima su sjedjele zvanice. Kako bi atmosfera bila intimnija, baldahinima roze i plave boje ukrašena je i terasa hotela.

126594_savicevic-003_ff
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Članovi Dejanove porodice, koja živi mahom u Crnoj Gori, ali i nekoliko gradova Evrope, došli su u Bečiće kako bi uživali u svadbenom veselju koje je trajalo od ranih popodnevnih časova do duboko u noć. Ćerka jugoslovenske fudbalske zvijezde Tamara doputovala je iz Londona, gdje se školuje.

126595_savicevic-001_ffFOTO: PRIVATNA ARHIVA

Najveselija na proslavi bila je ponosna baka Vojka, majka Dejana Savićevića, koja nije krila zadovoljstvo zbog unukove ženidbe. Za muzički ugođaj bili su zaduženi folk pjevač Aca Lukas i njegova koleginica Ivana Selakov. Nizali su se kako hitovi poznatih gostiju, tako i stare, narodne crnogorske pjesme.
Nasmijani i raspoloženi gosti uživali su u muzici do kasnih večernjih časova, ali pošto su zamoljeni da ne objavljuju fotografije na društvenim mrežama, samo djelić slavlja dospio je do očiju javnosti.

Nakon svadbenog veselja, mladenci su ostali još nekoliko dana u Crnoj Gori, a narednih dana otputovaće i na medeni mjesec.

Izvor: Story.rs.