MAGAZIN PREPORUKA

USPJEH: ,,Jaguar” odabrao Nikšić za testiranje prvog krosover modela ,,f-pace”

naslovna_19Zahvaljujući britanskom automobilskom gigantu – ,,Jaguaru”, Nikšić će uskoro postati centar svijeta kada je u pitanju automobilizam. Kako nezvanično saznaje portal Onogost.me, renomirani britanski proizvođač luksuznih automobila testiraće u okolini Slanog jezera prvi SUV model u istoriji te kompanije.

Naime, u blizini Slanog jezera već je sagrađena svojevrsna baza za testiranje prvog „terenca“ u ,,Jaguarovoj” kolekciji, a upravao bi tu trebalo, sredinom moja, i da se odigra testiranje modela ,,jaguar f-pace”, saznaje portal Onogost.me.

dji_0511

Povorka od nekoliko novih ,,Jaguarovih” krosover modela danima krstari po Crnoj Gori, a okolina Slanog jezera poslužiće za postavljanje svojevrsnog „off road“ poligona gdje će se gotovo izvjesno i odigrati svjetska premijera. Prema našim saznanjima, medijsko interesovanje za taj događaj je toliko da će se iz svih krajeva svijeta pojaviti mnoštvo medijskih kuća koje prate dešavanja na polju automobilizima.

175497477156b4aba5e4e44668484481_v4_big

Nije ni čudo, ovo je na određeni način istorijski dan za ,,Jaguar”, a privilegija da bude domaćin ovog spektakularnog događaja, u čitavom moru turističkih destinacija, pripala je gradu pod Trebjesom.

,,F-pace” je vrhunski sportski i istovremeno praktičan automobil, koji kombinuje izuzetne performanse sa intuitivnom tehnologijom i praktičnošću koja je vodeća u ovoj klasi. Novitet se ističe prije svega dinamičnim dizajnom, naprednim tehnološkim rješenjima i luksuznim enterijerom. Čak 80% karoserije izrađeno je od aluminijuma, što ovom automobilu daje čvrstinu, uz smanjenje mase i potrošnje goriva. Ponuda na domaćem tržištu za početak obuhvata verzije sa 2.0 dizel agregatom sa 180 KS, sa manuelnim šestobrzinskim ili automatskim osmostepenim mjenjačem, uz izbor pogona na zadnje ili na sva četiri točka (AWD).

135712580256b4aba654c07502822397_v4_big

Alternativa je snažniji 3.0 litarski V6 dizel koji proizvodi 300 KS. ,,Jaguar f-pace” raspolaže prtljažnikom od 650 litara, a auto je opremljen intuitivnim InControl multimedijalnim sistemom sa centralnim ekranom od 10.2 inča i premijum ozvučenjem firme ,,Meridian”. Sjedišta mogu biti standardna, luksuzna ili sportska, presvučena reljefnom ili perforiranom kožom, sa grijanjem i hlađenjem, uz električno podešavanje položaja sa memorijskom funkcijom. Uz standardnu opremu na raspolaganju je i dugačak spisak opcija, a kupci mogu da se opredijele za jednu od 16 boja spoljašnjosti, dok su aluminijumski točkovi dostupni u rasponu od 18 do 22 inča.

Cijena je 46.990 eura.

Izvor: Onogost.me
Foto: Miloš Tomašević