ART PREPORUKA

REKORDNO: Džudi Denč osvojila nagradu ,,Olivier” osmi put

Džudi Denč (foto: Zimbio)

Džudi Denč (foto: Zimbio)

Britanska filmska, pozorišna i televizijska glumica Džudi Denč sinoć u Londonu osvojila je rekordni osmi put najprestižniju britansku pozorišnu nagradu ,,Olivier”.

Džudi Denč (81) ,,Olivier”-a je osvojila kao najbolja glumica u kategoriji sporedne uloge u ,,Zimskoj priči”.

– Dame i gospodo, apsolutno sam bijesna, jer sam se kladila sa svojim unukom, a sad sam opkladu izgubila i nikad mi neće biti dopušteno da to zaboravim. Znam da svi govore o tome kako su proveli divno vrijeme radeći nešto, a iskreno vam mogu reći da je vrijeme provedeno pripremajući ,,Zimsku priču” apsolutno nezaboravno za mene – rekla je Denč primajući nagradu u nedjelju veče u Londonu.

Upitana iza pozornice namjerava li usporiti svoj radni ritam, Denč je za ,,Reuters” rekla: ,,Tko bi želio da uspori? Ne, želim biti zaposlena. To je kao spremanje automobila u garažu. Onda ga više nećete nikad ponovo upaliti”.


Ekipa mjuzikla ,,Gypsy” dobila je četiri ,,Olivier”-a, što je najviše nagrada za samostalnu produkciju na ovogodišnjoj dodjeli, uključujući i nagradu za najbolju glumu u mjuziklu koju je dobila Imelda Stonton. Ona je i otvorila svečanu dodjelu nagrada nastupivši kao Mama Rouz u odlomku iz mjuzikla ,,Gypsy”.

Nagrade za najbolji novi mjuzikl, najboljeg glumca i najbolju kostimografiju dobio je ,,Kinky Boots”, a Deniz Gaf proglašena je najboljom glumicom za ulogu zavisnice u ,,People, Places and Things”.

Deniz Gaf (foto: Ian West/PA)

Deniz Gaf (foto: Ian West/PA)

Gaf je upozorila na nedovoljno zastupljenu različitost među nominovanima, pitanje koje je zasjenilo ovogodišnju dodjelu ,,Oscar”-a u februaru.

– Tako volim ovu industriju i dobiti nagradu je fantastično, ali mi imamo i odgovornost – rekla je ona nakon primanja nagrade iza pozornice.

Robert Iki dobio je nagradu kao najbolji reditelj za ,,Orestiju”, a ,,Fantom u operi” dobio je nagradu publike.

Izvor: Nacional.hr

kud duga