MAGAZIN PREPORUKA

FENG ŠUI: 13 situacija koje predskazuju brak

Me-and-We-in-MarriageČesto znakove treba pratiti i obratiti pažnju na njih. Ukoliko tokom dužeg vremenskog razdoblja ne porazgovarate sami sa sobom – onda ni ne možete očekivati pozitivne pomake u vašoj podsvijesti od postojeće dugogodišnje veze. Sami pokrenite energiju. Prvo – prođite kroz navedene stavke predskazatelja braka, i vidite u kojem broju situacija se pronalazite. Ukoliko vaša trenutna veza ne posjeduje nijedan navedeni predskazatelj – zapitajte se da li ista, uopšte, vodi u brak ?!

1. ZAJEDNIČKI ODMOR

Predstavlja najsigurniji pokazatelj faze u kojoj postajete još intimniji s partnerom. Ovo je pravi znak da veza postaje ozbiljna. Čak i da otputujete samo na vikend.

Feng šui savjet: svu pažnju poklonite partneru, neka se osjeća kao da je najbitniji i najbolji. Tajna, prije svega, ,,leži” u poklanjanju pažnje, a onda i u očekivanju reciprociteta (slanju iste ka vama).

2. UPOZNAVANJE RODITELJA

Ovo je osjetljiv trenutak. Najbitnija stvar prilikom prvog susreta: treba uzeti u obzir je li majka dominantna i najbitnija osoba vašem partneru.

Feng šui savjet: garderoba u kojoj se pojavljujete, malo nakita na sebi, nikako sve u crnom, čista kosa, i vrlo malo rumenila, ali i namjera da postanete, kako drevni Feng šui savjetuje, na neki blagi način, majčina ,,kopija” u ponašanju (ako je majka bitna i pozitivna figura u ovom odnosu).

Čak i u bisnis pravilu postoji tajna uspješnog dogovora ako kopirate pokrete sagovornika a, kamoli (u slučaju investiranja u vezu), ako se ugledate na njegovu majku.

3. PRISUSTVO NA PORODIČNIM OKUPLJANJIMA

Osim toga što je ovo znak bliskosti i povjerenja, možda postoji neko ko, na tom okupljanju, vas posebno treba zavoljeti (baka, strina, ujna, sestra). Ponekad je teže komunicirati s daljim rođacima nego s roditeljima.

Feng šui savjet: budite pametni u komunikaciji, jer je ona ključ svega.

 4. DIJELJENJE TAJNI

Znati šifre (na društvenim mrežama, pinovi na karticama, …), pričanje o važnim stvarima, porodične tajne … sprječavanje, ili, pak, ohrabrivanje razvoja intimne komunikacije predstavlja pouzdan pokazatelj toga jeste li u potpunosti osvojili partnera.

Feng šui savjet: prvi budite iskreni i otvoreni u međusobnoj komunikaciji.

5. USELJENJE U ZAJEDNIČKI PROSTOR

Useljenje u zajednički prostor je pokazatelj još veće bliskosti. Ovo je životna prekretnica. Ovoj fazi prethodila je razmjena ključeva, a to je pretkorak do braka. U prošlosti ovo se nije moglo dogoditi, jer je bilo zabranjeno prije vjenčanja.

Feng šui savjet: unesite u prostor nešto što je samo vaše. Ovim se povezujete s nekretninom na energetskom nivou. Preuredite njegovu sobu vlastitom energijom. I, obavezno, bez ogledala u njoj. Prema feng šuiju, ogledala u spavaćoj sobi su kao ,,zle oči” koje podstiču nevjeru.

6. VOŽNJA ISTOG AUTA

Ovo je znak da međusobno povjerenje raste. Auto je simbol slobode. Kada partner dozvoli da vozite njegov auto, znaćete da mu je stalo do vas. Ovo je znak pažnje koji zaslužuje poštovanje.

Feng šui savjet: u auto stavite nešto vaše, kako biste osjetili da vam pripada dio partnerovog vlasništva.

7. KUPOVINA ZAJEDNIČKOG LJUBIMCA

Intiman i romantičan gest, koji je pokazatelj obostrane želje za djetetom.

Feng šui savjet: ljubimac u domu je dobar, jer povećava mladu jang energiju u domu.

8. ZAJEDNIČKI ODLASCI NA TRENINGE

Samo mali broj veza je održiv bez zajedničkih hobija i aktivnosti. Zajedničkim odlaženjem na trening pokazujete da ste spremni, zajedno, raditi jedno na drugome.

Feng šui savjet: konzumirajte istu hranu, prije i poslije treninga, jer ista hrana povezuje ljude.

9. TEPANJE

Kada dođete u navedenu fazu – znajte da ste uspjeli i da su emocije iskrene.

Feng šui savjet: izabrati nadimke koji zvuče vrlo pozitivno.

10. RAZGOVOR O BRAKU

Bez pritiska, i ne potencirati ovu temu. Metafizički, prosidba će se dogoditi onog momenta kada je predodređena.

Feng šui savjet: ako želite ovo malo ubrzati – postavite sliku sunca i mjeseca u sobu. Ovo je ples jina i janga, muškarca i žene, svjetlosti i tame … ples dvije najbitnije sile u svemiru.

11. POSTAVLJANJE ZAJEDNIČKIH SLIKA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Kada, ovim putem, Šira javnost upozna vašeg partnera, tada su njegove emocije vrlo jake i iskrene.

Feng šui savjet: slike trebaju biti pozitivne, da ste na njima oboje nasmijani. Vizualizacija postaje trajna realnost. Nikada ne postavljati slike gdje je treća osoba među vama.

12. PRIHVATANJE PARTNEROVIH PRIJATELJA

Ako niste komforni u društvu njegovih prijatelja, teško ćete ostati dugo zajedno. Kakvi god da su, partnerovi su. Tako da date osobe trebaju i vama biti bliske.

Feng šui savjet: postavite figuru pijetla u dnevnu sobu. On sprječava ogovaranja.

13. POZIV NA PRISUSTVO NEKOM DOGAĐAJU, ALI S PARTNEROM

Počeli su da vas uvažavaju i cijene. Sad je, i zvanično, potvrđena vaša veza.

Feng šui savjet: budite svoji, sa stilom, stavom i posebnošću.

Sandra Drinčić

fengshuitajne.com