MODA SLAJDER

EKSKLUZIVNO: MNE magazin donosi nove kolekcije brenda ,,ESCADA”

istaknuta-modaMontenegro magazin dobio je ekskluzivno pravo da svojim čitaocima u nastavcima prenese nove kolekcije za proljeće-ljeto 2016, predjesen 2016. i jesen-zimu 2016. luksuznog njemačkog brenda ,,ESCADA”.
Sigurni smo da ni ovoga puta  dizajneri brenda neće javnost ostaviti ravnodušnom, pa danas, u prvom tekstu,  predstavljamo modne detalje i odjevne kombinacije za sezonu proljeće-ljeto 2016. godine.
Zaštitno lice nove globalne reklamne kampanje brenda ,,ESCADA” za proljeće-ljeto 2016. godine je 24-godišnja manekenka francusko-poljskih korijena Konstans Jablonski. Fotografije je snimio Rankin u Londonu. Za stajling je bila zadužena Šarlot Pilčer, za frizuru Nik Irvin, a za šminku Šaron Douset.

This slideshow requires JavaScript.


– Rankin u kadar divno postavlja Konstansin očaravajući pogled i samouvjerenu pozu kako bi naglasio moderni i šik sjaj same kolekcije. London kao užurbana metropola u pozadini, uz minimalistički pristup novoj kampanji stavlja u fokus DNK ,,ESCADA”-e, a to su elegancija, boja i emocija – kažu iz ovog luksuznog brenda.
Inspiracija za ovu kolekciju bio je sportski luksuz, što je jedan od osnovnih principa kompanije. Inspiracija su i dame sa elegancijom u oblačenju, u kojem je uvijek zastupljena lakoća i prefinjenost.
Inspiraciju za nijanse u ovoj kolekciji dizajneri su crpili iz prirode – svijetloplava, žuta, zelena, crvena, crna, žutomrka, dok su printovi predivna kombinacija flore i faune. Materijali su luksuzni – svila, pamuk, paperje, koža i kašmir.

This slideshow requires JavaScript.


– Važnost praćenja A-linije je osnova ove kolekcije i vidljiva je u suknjama i pantalonama. Volimo A-liniju, jer je savršena za dnevne i za večernje prilike. Odlično se kombinuje uz skrojeni blejzer ili luksuzno pletivo. Kolekcija za putovanje svijetom. Bez obzira na destinaciju, imamo sve za vas – poručuju iz ovog njemačkog brenda.
B.R.
Foto: Rankin/ESCADA