ART SLAJDER

PODGORICA: Baloni, pjevanje publike, dječji hor i prosidba obilježili koncert Sergeja Ćetkovića

Sergej-Cetkovic_Idea-koncert_03Publika u Podgorici pjevala je sinoć sa Sergejem Ćetkovićem od prvog do zadnjeg takta svaku numeru. Trg Republike, koji je bio mali da primi sve zainteresovane, te su poštovaoci Sergejeve muzike slušali koncert sa terasa i krovova obližnjih zgrada, bio je prekriven crvenim i zelenim balonima. Na jednom od njih pisalo je ,,Sergej, voli te Olja”, baš kao i ,,Volim te” na jednom od papirnih transparenata u prvom redu.
Nastup, poklon kompanije ,,IDEA Crna Gora” građanima, počeo je pjesmom po kojoj je nazvana turneja ,,Moj svijet”.
– Dobro veče, Podgorice! Mogu vam reći da mi je nedostajao prizor sa ovog trga. Jeste li dobro? Potrudićemo se da bude još bolje. Maloprije sam komentarisao da smo malo poranili sa turnejom, ali nije moglo da se desi na boljem mjestu i sa boljom publikom – kazao je Ćetković na početku koncerta.
Uslijedile su numere ,,Kad bi htjela ti”, ,,Samo me zagrli”, zatim pjesma bez koje, kako je rekao, ne bi mogao da zamisli koncert u Podgorici, a to je ,,Budi mi voda”, ,,Prokleta bila”, ,,Pola moga svijeta”, ,,Da l’ me oči varaju”, ,,Neću da znam” koju je otpjevao uz pomoć publike iz prvog reda i uz potpisivanje autograma, ,,Korov” u kojem su bili upaljeni mobilni telefoni i druge.
Sergej-Cetkovic_Idea-koncert_08
– Kako ću da se hvalim ovih dana kakvu publiku imam, kakav je moj rodni grad – rekao je Sergej i izazvao ovacije.
Sergejev koncert nije i ovoga puta mogao da prođe bez divnog hora sastavljenog od djece okupljene iz prvog reda koja su sa njim pjevala ,,Još volim te” i ,,U svetu postoji jedno carstvo”. Dobili su gromki aplauz od publike. Uslijedilo je još jedno iznenađenje. Na binu se popeo momak sa cvijećem.
– Sjutra je 29. mart. Možda vama običan dan, ali meni mnogo znači. ,,Treba mi tvoga osmijeha, očiju tvojih, jedina, još volim te.” Ona će doći vjerovatno. Na naše omiljeno mjesto, u ,,Šiš ćevap”. Neka odluči – ovim je riječima zaprosio mladić svoju djevojku.
Ćetković se našalio kako mu je ovo prvi put da na njegovom koncertu momak poziva u ,,Šiš ćevap” i tamo nosi cvijeće. Poželio je sreću paru, a svima u publici da im se uvijek dešavaju lijepe stvari, da su uvijek veseli, te zapjevao numeru ,,Pogledi u tami”.
To je bila ujedno numera kojom je, uz vatromet, završen regularni dio koncerta.
Publika je zvala na bis i njihova molba bila je uslišena.
Sergej je, uz izvrsni bend, otpjevao numere ,,Znaj da moja si” i ,,Zar je kraj”.
Skoro dva sata i 24 numere nisu bile dovoljne publici u Podgorici. Željeli su još, ali to je, kako je rekao Sergej, zaista bio kraj.

This slideshow requires JavaScript.


B.R.
Foto: B. Šekularac

kud duga

One Response to PODGORICA: Baloni, pjevanje publike, dječji hor i prosidba obilježili koncert Sergeja Ćetkovića