PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

DA LI JE OVO MOGUĆE U CRNOJ GORI: Evo koliko je osoba vratilo novčanik mladiću u Japanu (video)

CaptureIstraživanje kaže da su Japanci najpoštenija nacija. Oko 27 miliona artikala u jenima vraćeno je MUP-u, dok je 72 procenta predmeta doneseno vlasnicima.
Zbog svega ovoga, prije tri dana u parku japanskog predgrađa Tokija Harađukua izvršen je eksperiment u kojem mladiću ispada novčanik iz džepa. U videu pogledajte koliko mu je puta vraćen novčanik.

Experimento social Japón – Dropping The Wallet in JAPAN[財布紛失!] Dropping The Wallet in JAPAN [SOCIAL EXPERIMENT] Experimento social en Japón

Posted by Japón And More on Thursday, 17 March 2016

U komentarima ispod videa, primijećeno je nešto zanimljivo. Stanovnici mnogih zemalja rekli su da se ovo nikada ne bi moglo desiti u njihovoj državi. Turistkinja se javila da potvrdi da, kada je u avionu do Osake, zaboravila ajfon u avionu, istog dana joj je vraćen u hotel u kojem je boravila, dok je još jedan stranac rekao da je njemu vraćen novčanik četiri puta u Okinavi.
– To je nešto sasvim normalno u Japanu. U školi nas uče da postupamo ispravno. Ako to činite, vratiće se vama i cijeloj naciji dobrim – pojašnjava Cuneo Takai u komentarima.
Ne možemo a da se ne pitamo koliko bi osoba vratilo novčanik da se ovo desi u Crnoj Gori.
B.R.