DRUŠTVO PREPORUKA

EVROPSKA „NEDJELJA E-VJEŠTINA“: Najboljim učenicima nagrade za uspješno položen test

 

Provjera informatickih vjestina -OS Stampar Makarije 1

U okviru obilježavanja Evropske „nedjelje e-vještina“ učenici završnih razreda podgoričke Osnovne škole ,,Štampar Makarije“ provjeravali su svoje informatičke vještine i znanje iz sajber bezbjednosti u Podgorici u organizaciji Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije i u saradnji sa Ministarstvom prosvjete.

Najbolji na testu iz informatičkih vještina bili su Ilija Ivanov, Petar Vukotić i Nikola Vuković, koji je ECDL test uradio za tri minuta. U testu iz sajber bezbjednosti najbolji su bili Zvezdan Radonjić, Vasilije Radunović i Lazar Vlahović.

Učenicima je nagrade  uručio Kenan Duraković, direktor Direktorata za informatičku infrastrukturu Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

This slideshow requires JavaScript.

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije obilježava  „nedjelju e-vještina“ od 14. do 20. marta ove godine, pod sloganom „eSkills for Jobs“ („digitalne vještine za zapošljavanje“)  u cilju informisanja mladih ljudi kako da steknu i unapređuju svoje digitalne vještine i  promocija digitalnih poslova.