MODA PREPORUKA

MODNA IKONA: Nijedna prva dama ne oblači se tako dobro kao ona (foto)

569029cb39188_750x500Lijepa supruga argentinskog predsjednika Mauricija Makrija ne prestaje da izaziva divljenje medija, posebno onih modnih, pa nakon što ju je američki ,,Vogue” usporedio s najšik prvim damama Amerike poput Džeki Kenedi i Mišel Obame, lijepoj Huliani Avadi nekoliko stranica posvetio je i španski ,,Vogue” u aprilskom izdanju.

Prelijepa brineta oduševljava modnim odabirima koji su pomalo netipični za dosadašnje svjetske prve dame. Moderna 41-godišnjakinja nosi trendovske komade poput oksfordica s platformom, voli dizajnerske torbe, a stil za crveni tepih jednako joj je dobar kao i onaj neobavezni, svakodnevni.

Savremena verzija Džeki Kenedi, kako joj je tepao ,,Vogue”, u modnim je vodama od malih nogu budući da je njena porodica vlasnik tekstilnog carstva u sklopu kojeg se nalazi brend ,,Awada”. Argentinska prva dama suvlasnica je kompanije i osoba zadužena za dizajn, međutim, zbog nove uloge supruga, rad u firmi stavila je na čekanje.

– Uvijek mogu da se vratim; odlučila sam da budem uz supruga u svim njegovim obavezama i ne propustim odrastanje kćerki. Mauriciova inauguracija bila je velika promjena u našim životima, ali ostali smo isti. I dalje nastavljam sa svojom rutinom, vodim djecu u školu i na vanškolske aktivnosti, odlazim u prodavnice po namirnice. Ključno je da ostanemo isti, zbog djece i nas samih – kaže Avada.

No, tema broj jedan, i to ne samo u modnim časopisima, njen je modni stil, a poređenja s najšik prvom damom u istoriji Džeki Kenedi smatra pretjeranim.

– Džeki je bila ikona jedne ere, ali imam osjećaj da sam ja ipak daleko od nje. Odabrala sam da budem autentična, imam svoj stil i ne uspoređujem se ni s kim – odlučna je Avada.

Lijepa prva dama ne voli da je smatraju ukrasom.

– Ne osjećam se kao ukras suprugu, ja sam ja. Predsjednikova supruga može imati političku ulogu, pratim ga na putovanjima i pojavljujem u javnosti kad protokol to zahtijeva. Trenutno vodim jako aktivan život, stalno sam u pokretu. Vodim brigu o porodici, kući iako sam okružena ljudima koji mi mogu pomoći i olakšati, ali to su stvari o kojima ipak radije sama pazim – poručuje Avada.

Izvor: Tportal.hr

Ella: nuestra primera dama. Elegante, distinguida y discreta #menosesmas #julianaawada @juliana.awada

A photo posted by IMAGEN & ESTILO (@trends.inspirations) on

Rumbo a Italia a ver al Papa Francisco.

A photo posted by Juliana Awada (@juliana.awada) on

Cierre en Humahuaca.

A photo posted by Juliana Awada (@juliana.awada) on