MAGAZIN PREPORUKA Uncategorized

ŽABLJAK: Sjutra počinje Ski kup ,,Zlatni orao Durmitora 2016”

12833432_10201850976232008_41301083_nDva zvanična takmičenja u alpskom skijanju Ski kup ,,Zlatni orao Durmitora 2016” i ,,Pahuljice kup 2016” biće održane od sjutra do nedjelje na Žabljaku, na skijalištu Savin kuk na Durmitoru.
– Namjera nam je da uz maksimalnu organizaciju i gostoprimstvo na skijalištu Savin kuk privučemo mlade skijaše iz Crne Gore i okruženja, da se podsjetimo kako je to ovdje nekada bilo i da istovremeno pokažemo gdje je Durmitoru mjesto kada su u pitanju zimski sportovi – poručuju organizatori za MNE magazin.
Učešće na ovom takmičenju u alpskom skijanju će se bodovati za Ski Kup Crne Gore, a voziće se tehničke discipline slalom i veleslalom.
– Važno je istaći da je Ski kup „Zlatni orao Durmitora“ do prije nekoliko godina predstavljao najvažnije, najkvalitetnije i najmasovnije takmičenje u alpskom skijanju u Crnoj Gori, okupljajući najbolje skijaše iz šireg regiona. Posljednjih godina ovaj nekada tradicionalni sportski i promotivni događaj nije obilježavao zimsku turističku sezonu na Durmitoru, već smo od prethodne sezone mi uvrstili ovo takmičenje u zvanični kalendar Crnogorskog skijaškog saveza, a nastojaćemo da tako bude i ubuduće – kažu organizatori.
Ovaj ski kup narednog vikenda okupiće takmičare iz svih ski klubova iz Crne Gore, a očekuju se i skijaši iz regiona. Takmičenje će se odvijati u disciplinama slalom (petak i subota) i veleslalom (nedjelja).
Nastupiće skijaši u ženskoj i muškoj konkurenciji podijeljeni u više kategorija, što dalje ukazuje da će nastupiti već afirmisani mladi skijaši, ali i oni koji tek treba to da postanu. Najbolji pojedinci u svim kategorijama biće nagrađeni sportskim priznanjima (medalje, plakete), a najbolje ekipe u obje discipline (slalom i veleslalom) peharima.
Stručni žiri proglasiće nosioce ,,Zlatnog orla Durmitora” za 2016. godinu u muškoj i ženskoj konkurenciji.
TC Durmitor omogućiće svim učesnicima ovog ski kupa maksimalne uslove, što podrazumijeva maksimalno uređene ski staze, kao i promotivne cijene ski pasa i drugih usluga (muzika, ozvučenje, topli napici i slično).
– Takođe, želimo da najavimo da je Ski kup „Zlatni orao Durmitora“ prva u nizu sportsko-rekreativnih manifestacija koje će se u narednom periodu održavati na Žabljaku i Ski centru „Savin kuk“. Tako već sljedećeg vikenda, ukoliko to vremenske prilike dozvole, na skijalištu Savin kuk se nastavljaju ski takmičenja u okviru Ski kupa Crne Gore, a 24. marta naš ski centar biće domaćin i međunarodne Fis trke u alpskom skijanju – saopšteno je MNE magazinu iz TC Durmitor.
Sve detaljnije informacije možete naći na njihovom službenom Facebook nalogu.
Organizatori su Crnogorski skijaški savez, TC Durmitor i PSD Durmitor, dok je pokrovitelj Opština Žabljak.
B.R.
Foto: Facebook