ART PREPORUKA

KIC ,,BUDO TOMOVIĆ”: Večeras na programu ,,Kompozitorke iz sjenke II”

Kompozitorke iz sjenke II dioProgram „Kompozitorke iz sjenke II dio“ je nastavak prošlogodišnjeg uspješno realizovanog projekta koji je posvećen muzičkom stvaralaštvu kompozitorki.

Koncert će biti održan u okviru muzičkog programa Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ večeras, na Međunarodni dan žena, u Velikoj sali KIC-a u 21 sat. Ulaz je besplatan.

Ove godine na programu su djela kompozitorki 20. i 21. vijeka među kojima su Žermen Taljafer (Dva komada za klavir), Nađa Bulanže (Tri komada za violončelo i klavir), Ljubica Marić (Torzo za klavirski trio), Ivana Stefanović (Obični razgovori za violinu i obou), Tatjana Prelević (Duo za violončelo i harmoniku), Betsi Džolas (Postude za klavir), Nikol Čemberlejn (Orion’s Belt za trio flauta) i Sofija Gubajdulina (In Croce).

Koncert će izvesti renomirani crnogorski umjetnici Bojan Martinović, Tatjana Prelević – klavir, Aleksandar Latković, Vladimir Drobnjak – violončelo, Marko Simović – violina, Nadica Ristić – oboa, Trio Luminis, Žana Lekić, Milena Konatar i Jelena Strunjaš – flauta, kao i harmonikaš Boban Bjelić iz Beograda.

Većina kompozicija biće izvedena premijerno u Crnoj Gori.

kud duga