PREPORUKA SPORT

I ONA: Šarapova saopštila da je pala na doping testu

marija-sarapova-foto-printscreen-1457381623-859045Ruska teniserka Marija Šarapova objavila je večeras da je pala na doping testu. Šarapova, trenutno sedma teniserka svijeta, sazvala je konferenciju za medije, koju je teniski svijet sa nestrpljenjem iščekivao. Svi su vjerovali da će Ruskinja objaviti da ide u penziju. A Marija je šokirala sve priznanjem da je pala na doping testu.
Ruska teniserka je objasnila da je dugo vremena koristila medikament sa supstancom koja se tek od 1. januara ove godine našla na listi nedozvoljenih doping sredstava, što ona nije znala. Nedavno je od Međunarodne teniske federacije dobila dopis u kome piše da je pala na doping testu urađenom u januaru na Australijan openu.- Svjesna sam da ću snositi posljedice – rekla je vidno utučena Ruskinja i dodala:,,Ne želim da završim karijeru na ovaj način. Ne znam kada bi to moglo da bude, ali želim da ponovo igram tenis”.

Šarapova je u karijeri osvojila 35 WTA titula, među kojima i pet na gren slem turnirima. Ona ima trofeje sa sva četiri gren slema, a samo je Rolan Garos osvojila dva puta, 2012. i 2014. Na Vimbldonu je pobijedila 2004, na US openu 2006, a na Australijan openu 2008.

Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. domogla se srebrne medalje.

U karijeri je od turnirskih nagrada zaradila je skoro 37 miliona evra.

Posljednji meč odigrala je u januaru ove godine kada je na Australijan openu poražena od Serene Vilijams u četvrtfinalu.

Izvor: Kurir.rs