MODA PREPORUKA

PROIZVOĐAČI DŽINSA SAVJETUJU: Što rjeđe perete farmerke bolje će izgledati (video)

jeansDirektor i predsjednik ,,Levi’s”-a Čip Berg kaže da  nikada ne bi trebalo da perete farmerke. Nikada. Objasnio je da on mrlje na farmerkama čisti četkicom za zube.

Govoreći za ,,Fortune” u video snimku koji je nedavno dijeljen na društvenim medijima, Berg je istakao: ,,Ono što želim jeste da probudim potrošače i podsjetim ih da smo na ,,autopilotu” i, kada nešto skinemo sa sebe, automatski to stavljamo na pranje. Dobar par farmerki ne bi se trebao prati u mašini za veš, osim baš, baš rijetko.”

Njegov argument je baziran na činjenici da pranje dobrog para ,,levisica” zapravo izaziva oštećenja materijala, a predstavlja i gubljenje dragocjene vode.

Berg nije jedini stručnjak za teksas koji se pojavio sa ovakvim savjetima. Sajt Hiut Denim piše: ,,Najbolje je farmerke prati svakih šest mjeseci. Što ih duže ostavite neopranim, bolje će izgledati. Razlog za to jeste što izblijede na mjestima gdje se prirodno nalaze nabori, ali i usljed sjedenja, stavljanjem telefona ili ruku u džepove. Farmerke blijede tamo gdje ste napravili te male neravnine. To će odati iznošenost. Ako operete farmerke prerano otkada ih kupite, magija će da nestane.”

Savjet nekoliko velikih proizvođača džinsa jeste da pokušate da svoj par farmerki stavite u zamrzivač preko noći kako bi se uklonile bakterije. Kao alternative, predlažu provjetravanje  na suncu ili korišćenje neutralizatora u spreju.
Izvor: Independent
Prevod: B.R.