Najbolji teniser planete će poslije konsultacija sa svojim dugogodišnjim oftalmologom donijeti odluku u nastupu za reprezentaciju Srbije u prvom kolu Dejvis kupa protiv Kazahstana. Meč je na programu od 4. do 6. marta, tako da će prvi reket imati nekoliko dana da se oporavi, a svi u taboru domaćina vjeruju da će prva zvijezda okršaja u ,,Pioniru” biti spremna.

Po slijetanju na aerodrom ,,Nikola Tesla” iz Emirata, Đoković je nosio sunčane naočare dok se slikao sa fanovima na izlaznoj kapiji. Očigledno da je preuzeo sve potrebne mjere da zaštiti oči, kako bi što prije mogao opet da uzme reket u ruke.

Ipak, izvjesno je da će Novak nekoliko dana morati da bude van treninga, ali pošto je u izvanrednoj fizičkoj formi, to neće biti nikakav problem ako odluči da zaigra protiv Kazahstanaca.

Selektor Bogdan Obradović na raspolaganju ima i Viktora Troickog, koji je u dosta dobroj formi na startu sezone. Doduše, poslije titule u Sidneju i finala u Sofiji, kiksnuo je u prvom kolu Dubaija protiv Markusa Bagdatisa. Ali, kada su u pitanju mečevi reprezentacije, uvijek daje sve i više od maksimuma.

Tim bi već u nedjelju mogao da se okupi, a u ponedjeljak počinju treninzi. Pored Đokovića i Troickog, tu su još Filip Krajinović i Nenad Zimonjić.
Izvor: Novosti.rs