MODA SLAJDER

SLOVENAČKA LJEPOTICA IRIS MULEJ: Ljubav me dovela u Crnu Goru

 

Iris-Mulej

Slovenački top model i Miss Slovenije 2006. godine Iris Mulej zaštitno je lice Crnogorske nedjelje mode koja počinje 15. aprila. U svijetu modelinga je već 17 godina, ali i nakon brojnih revija koje je radila u Sloveniji, zemljama regiona i u svijetu, bila zaštitno lice nekih od najznačajnijih regionalnih i svjetskih reklamnih kampanja, i danas još radi kao model. Ova mlada dama je i vlasnica agencije za ivente i suvlasnica brenda Džoni organic (Johnny Organic), kozmetičke linije u čijoj osnovi su isključivo prirodni preparati. Sa Iris je ekipa MNE magazina razgovarala u prelijepom ambijentu kompleksa Dukljanski vrtovi, jer ona, od novembra prošle godine, živi u Budvi. Kaže da je ,,ljubav dovela u Crnu Goru“.

-Moj momak je zbog posla došao u Crnu Gori, a ja zbog njega. Ovdje je prelijepo. Volim more i toplotu, tako da mi život u Budvi prija-kaže Iris. Ona je ranije bila dva puta u Crnoj Gori i ističe da joj se jako dopada način života ovdje, ljudi su ljubazni, a posebno joj je simpatičan, kako kaže, crnogorski jezik koji ona doživljava melodičnim i več, po malo ga, uči.

Iris-Mulej_01Kaže da je s zadovoljstvom prihvatila da bude zaštitno lice Crnogorske nedjelje mode te da je uživala tokom boravka u Podgorici i snimanja sa ekipom u kojoj su, kako kaže, bili pravi profesionalci.Ova kampanja je njen prvi profesionalni angažman u Crnoj Gori.

Tokom godina prisustva u svijetu mode i ljepote, naša sagovornica je bila zaštitno lice više reklamnih kampanja, od kojih ona izdvaja kampanju za Liscu, Ed Hardy i Panten. ,,Vlasnica“  je više od 13 regionalnih i svjetskih titula – od titule za Miss Kopra i Miss Portoroža, Kraljica Slovenije, Miss Universe Slovenije, Miss Slovenije, do lente koju je dobila za najbolje tijelo na svjetskom izboru za Miss Universe u Portoriku. Na modnim pistama od Slovenije, do Milana, Londona i Majamija nosila je modele nekih od najznačajnijih brendova današnjice: Kavalija, Versaćea, Ferrea, Eskade…

This slideshow requires JavaScript.

Kaže da, ipak, najviše voli Kavalijeve kreacije zbog spektra jakih boja i njegovog specifičnog printa.

Sa nama je podijelila i detalj koji je doveo na naslovnice svjetskih časopisa, a zbog toga je bila gošća i CNN-a u Londonu.

-U nekoliko evropskih država, pa i u Sloveniji su, u želji da  otkriju koliko su manekenke pametne, odnosno da provjere maksimu da ,,pamet i ljepota rijetko idu zajedno“ pozvali top modele i ljepotice da pred kamerama popune MENSA test inteligencije. Tako nije bilo načina da se nešto ,,prepiše“ ili vara na testu. Znala sam da sam dobro uradila i kad su stigli rezultati moj skor je bio 156, a te vrijednosti ima, bar tako kažu istraživanja, jedan odsto populacije-priča Iris.

Ona smatra da ljepota žene nije u fizičkom izgledu već u ,,onome šta nosi unutra“.

-Ukoliko je žena srećna, zadovoljna sobom i životom, voljena i zaljubljena, ona je i lijepa žena. Lijepom je čine, ne izvajano tijelo i pravilne crte lica, već pozitivna energija i zadovoljstvo i sreća kojom zrači-priča Iris.

Slovenačku ljepoticu u martu čeka pet dana revija u Sloveniji i snimanje dvije reklame, a nakon toga se vraća u Crnu Goru. Ljubitelji mode biće u prilici da je vide na pisti kao zaštitno lice tokom Crnogorske nedjelje mode u Podgorici.

V.T.

Foto: B. Šekularac