ART ART_IZDVOJENO

INTERACADEMIA U MOSTARU: Učestvuju Ratko Odalović i Milena Jovićević

interacademia__1Crnogorski umjetnici dekanica Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju Milena Jovićević i profesor Ratko Odalović učestvovaće na Međunarodnoj likovnoj izložbi INTERACADEMIA 2015 koja sjutra počinje u Mostaru i trajaće do 25. oktobra, prenosi CDM.

Izložba ,,Multikulturalna Hercegovina kao čvorište regionalne interkulturne saradnje u likovnoj umjetnosti” biće održana u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača sa početkom od 19 časova.

Manifestaciju organizuje Udruženje građana Krug iz Mostara u okviru projekta ,,Dijalog za budućnost: promocija suživota i različitosti u BiH” na osnovu zajedničke inicijative Predsjedništva BiH i glavnog predstavnika UN BiH, pod patronatom UNESCO, UNICEF i UNDP.

Crtež Ratka Odalovića

Crtež Ratka Odalovića

Pored crnogorskih umjetnika na izložbi će se predstaviti umjetnici akademija umjetnosti: Akademija likovnih umjetnosti Široki Brijeg, Sveučilište u Mostaru- dekan Stjepan Skoko i profesor Antun Boris Švaljek, Akademija likovnih umjetnosti Trebinje, Univerzitet u Istočnom Sarajevu- dekan Marko Musović i profesor Ratko Vučinić, Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo, Univerzitet u Sarajevu, dekanica Marina Finci i profesorica Tatjane Milaković, Akademija likovnih umjetnosti Zagreb, Sveučilište u Zagrebu, dekan Aleksandar Battista Ilić i profesor Matko Vekić, Fakultet likovnih umetnosti Beograd, Univerzitet umetnosti u Beogradu, dekan Dimitrije Pecić i profesor Miodrag Mlađović.

U okviru projekta biće organizovana i konferencija s dvije panel diskusije na temu „Institucionalni, zakonski i politički okvir za interkulturnu saradnju u Jugoistočnoj Evropi i uloga sveučilišta“ i „Postoji li zajednički kulturni okvir u Jugoistočnoj Europi?“.
Tekst i foto: CDM

kud duga