MODA PREPORUKA

,,VOG” ODABRAO: Irina Đuranović među top 12 MVP modela na koje treba obratiti pažnju

Irina Đuranović na reviji brenda ,,Giambatista Valli" (foto: Kevin Tachman)

Irina Đuranović na reviji brenda ,,Giambatista Valli” (foto: Kevin Tachman)

Časopis ,,Vog” uvrstio je Crnogorku Irinu Đuranović u top 12 novih modela na koje bi trebalo obratiti pažnju. Ono što je impresivnije jeste da je Đuranović jedina cura sa Balkana koja se našla na ovoj listi.

Gdje ste je vidjeli: ,,Céline”, ,,Valentino”, ,,Chanel”, ,,Miu Miu”, ,,Dior”, ,,Versace”, ,,Dolce & Gabbana”, ,,Gucci”.

Manekenka agencije ,,Elite Model Look” Irina Đuranović pojavila se usred prikazivanja sezone jesen 2015, kada je na revijama nosila modele ,,Prade” i ,,Louis Vuitton”-a. Njen spisak revija za proljeće bio je još impresivniji. Kada se završio mjesec mode ona je bila među manekenkama koje su imale najviše revija za sezonu proljeće 2016. i time prestigla etabliranije zvijezde modne industrije, piše ,,Vog” u tekstu ,,Ovo je top 12 MVP modela sa nedjelja mode gdje su prikazane kolekcije za proljeće 2016”.

– Ah, proljeće. Sa temama o obnavljanju i ljepoti, nema boljeg vremena za nove modele. Istini za volju, revije za proljeće 2016. bile su ispunjene svježim talentom iz svih krajeva svijeta – manekenke koje su se pojavile ove sezone bile su na misiji da se pokažu. Bilo da su debitovale za najveća dizajnerska imena ili jednostavno nastavljale sa dodavanjem listi impresivnih klijenata, te djevojke oduševile su. Nije to samo igra brojki, mnoge najinteresantnije manekenke pojavile su se nakratko, ostavljajući najmoćnije stiliste, fotografe i direktore kastinga modne industrije da žele još. Pogledajte ovih 12 ljepotica koje su ostavile utisak ovog modnog mjeseca, blagoslovene pravom kombinacijom ličnosti i prisustva na revijama najboljih dizajnerima da se time pohvale – piše ,,Vog”.

This slideshow requires JavaScript.

Pored Đuranović, na ovoj listi našle su se Britanka Rut Bel koja je nosila modele brendova ,,Gucci”, ,,Versace”, ,,Kenzo”, ,,Isabel Marant”, ,,Saint Laurent”, zatim Amerikanka Aliće Meca za Aleksandera Vanga, modne kuće ,,Miu Miu”, ,,Loewe”, ,,Marc Jacobs”, ,,Prada”, pa onda studentkinja biologije u Parizu Karli Lojs hodala je pistom na revijama ,,Chanel”-a, ,,Céline”-a, ,,Stelle McCartney”, ,,Alexander McQueen”-a, ,,Calvin Klein Collection”-a. Vera van Erp iz Amsterdama krasila je piste Narcisa Rodrigesa, ,,Fendi”-ja, ,,Gucci”-ja, ,,Alexander McQueen”-a, ,,Louis Vuitton”-a, a Amerikanka Olivija Jansing revije Aleksandera Vanga, ,,Versace”-a, ,,Marni”-ja, ,,Balenciage” i ,,Chloé”-a. Koreanka Hjun Đi Šin nosila je modele brendova ,,Rodarte”, ,,Public School”, ,,Prada”, ,,Isabel Marant”, ,,Miu Miu”, a Holanđanka Romi Šonberger je nosila modele ,,Chanel”-a, ,,Céline”-a, ,,Valentina”, ,,Burberry Prorsum”-a i Džejsona Vua. Amerikanka Pejton Najt krasila je revije Aleksandera Vanga i ,,Balensciage”, a Ksinju Vang ,,Calvin Klein Collection”-a, ,,Burberry Prorsum”-a, ,,Gucci”-ja, ,,Alexander McQueen”-a i ,,Dior”-a. Djevojka holandsko-gvajanskog porijekla koja je dobila ime po budističkom simbolu Nirvana Naves predstavila je modele Džej V. Andersona, ,,Balenciage”, ,,Prade”, ,,Céline”-a i ,,Valentina”, a Dankinja Frederike Sofi kreacije Stele Mekartni, Narcisa Rodrigesa i Džejsona Vua.

B.R.