ART PREPORUKA

KOTOR: Promocija knjige ,,Jednostavne priče” Lazara Ristovskog

ristovskiGlumac Lazar Ristovski promovisaće večeras u 19.30 sati u kotorskom kinu ,,Boka” roman ,,Jednostavne priče”.

U programu, pored autora, učestvuje i PR izdavačke kuće ,,Laguna” Vanja Lavrovski.

Ristovski je napisao romane „Belo odelo“ i „Kako sam dobio Oskara“.

Knjigu „Jednostavne priče“ pisao je posljednjih desetak godina. Djelo sadrži uspomene, priče o malim ljudima koji ravnopravno čine dio velikog kosmosa. Junaci priča imaju svijest o sebi, ali nisu jači od sudbine koja im je pisana. Iz priča Ristovskog, kako navode iz njegove izdavačke kuće, izbija empatija prema običnim ljudima, humor, poznavanje ljudskog roda i sredine, a pisac ima i smisao za obrt.

Zbirka velikog glumca sadrži trinaest zanimljivih priča ispričanih na jednostavan način. Prevashodno poznat po filmskom stvaralaštvu, Ristovski u pisanju pronalazi ono što mu film ne pruža. Usamljenost.

– Pisanje je povlačenje u ložu iz koje se svijet bolje vidi. Pisac posmatra, ali ujedno i kreira ono što će vidjeti. Ta mogućnost je uzbudljiva, zar ne? – Lazar Ristovski.

Uz poziv da se u Kotoru okupi što veći broj ljudi, autor knjige „Jednostavne priče“ Lazar Ristovski šalje poruku čitaocima: „Moje priče su jednostavne, istinite i ljudske. U njima su tuga i humor pomiješani kao i u životu. Ako ih budeš čitao otvorenog srca, vjerujem da ćeš pronaći i sebe u nekoj od njih.“

kud duga